Naisiuose pildosi serialo scenarijus – miestelyje atrastas lobis

  • Teksto dydis:

Įpusėjus naujajam LRT serialo „Naisių vasara“ sezonui, serialo mecenatas ir vienas scenarijaus autorių Ramūnas Karbauskis džiaugiasi ne tik gerais serialo reitingais, bet ir dar viena naujiena. Naisių miestelyje archeologinius darbus pradėjusi mokslininkų ekspedicija neseniai pradžiugino vertingais radiniais, kurių amžius siekia kone 2 tūkst. metų.

Ištikimiausi žiūrovai žino, jog šį sezoną seriale daug dėmesio skiriama naujiems personažams – grafams apsimetėliams, kurie dedasi archeologais ir visais įmanomais būdais ieško Naisiuose paslėpto lobio. Tačiau šįkart Naisiuose vyksta nebe filmavimai, o rimti kultūros paveldo tyrinėjimai.

„Idėja  gauti daugiau informacijos apie mūsų žemės paslaptis kilo tada, kai pradėjau kurti Naisių žemės istorijos muziejų. Šiuo metu Naisių žemėje dirba ekspedicija, kuriai vadovauja archeologas, humanitarinių mokslų daktaras, Lietuvos archeologų draugijos pirmininkas Vykintas Vaitkevičius. Pirmieji atradimai džiugina. Rastos gyvenvietės, datuojamos 3-4 amžiumi, liekanos. Šiandien vienas įspūdingiausių radinių – baltiška segė iš 13-14 amžiaus“, – įspūdžiais dalinosi R. Karbauskis.

Pasak R. Karbauskio, tokie radiniai – tik pradžia, mat kol kas archeologai dirba ties pirmu etapu – apžiūra, o vėliau imsis kasinėjimų. „Iš tiesų galima teigti, jog tai, ką žiūrovai stebi penktajame sezone, iš dalies pildosi. Tik prie tyrinėjimų dirba ne apsimetėliai, o tikri archeologai. Be to, jie man patvirtino, jog per Naisių žemę iš tiesų yra žygiavusi Prancūzijos kariuomenė, dešimtasis legionas. Šis faktas rodomas ir „Naisių vasaroje“, tačiau tai buvo tik mano sugalvota siužetinė mintis, remiantis menka hipoteze, o pasirodo – viskas pildosi“,  – džiaugiasi serialo mecenatas.

R. Karbauskis serialo žiūrovus norėtų nudžiuginti ir dar viena žinia. Drauge su kūrybine komanda jis jau pradėjo serialo „Naisių vasara“ šeštojo sezono darbus. Šiuo metu kuriamas scenarijus ir dialogai. „Galiu išduoti tik tiek, kad ir kitąmet seriale galite tikėtis archeologų apraiškos, tačiau kas jie bus ir ką iš tiesų veiks, pamatysite tik žiūrėdami serialą“, – pasakoja R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SSSS

SSSS portretas
TAI KUR TAS LOBIS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių