Nobelio premijos laureatė S. Aleksijevič su Lietuvos žiūrovais bendraus internetu

  • Teksto dydis:

2015-ųjų Nobelio literatūros premijos laureatės Svetlanos Aleksijevič susitikimas su žiūrovais, kurį šeštadienį turėjo transliuoti LRT, įvyks virtualiai – „Skype“ ryšiu internete. Į Lietuvą penktadienį turėjusi atvykti pasaulinio garso baltarusių rašytoja dėl vizos problemų šįkart Lietuvos nepasieks.

Šeštadienį, balandžio 30 d. 18 val. LRT KULTŪRA ir portalas LRT.lt tiesiogiai iš Panevėžio Juozo Miltinio teatro transliuos spektaklio „Černobylio malda“ pagal S. Aleksijevič dokumentinę prozą premjerą, po kurios rašytoja turėjo susitikti su žiūrovais. Visgi scenoje bus Lietuvoje viešinti įtakinga Europos parlamento narė, Žaliųjų frakcijos viena iš pirmininkų Rebecca Harms. Į Lietuvą ji atvyko iš Ukrainos, kur dalyvavo Černobylio katastrofos 30-ųjų metinių minėjime. Diskusiją su R. Harms ir S. Aleksijevič moderuos Ginas Dabašinskas.

Svetlana Aleksijevič – baltarusių rašytoja, žurnalistė, scenaristė. Praėjusiais metais jai suteikta Nobelio literatūros premija už polifoninę prozą, įamžinančią kančią ir heroizmą. Ji yra pirmoji baltarusių rašytoja, gavusi prestižinę Nobelio premiją.

1986 m. balandžio 26 d. tuometinėje Sovietų Sąjungoje įvyko viena didžiausių visų laikų branduolinių katastrofų: ketvirtajame Černobylio atominės elektrinės bloke įvyko sprogimas, kuris visiškai sunaikino reaktorių. Karštis ir radiacija, sklidę iš reaktoriaus, buvo sustabdyti tik po savaitės. Šią tragediją savo išskirtiniu stiliumi fiksavo ir baltarusių rašytoja, garsėjanti dokumentiniu braižu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bugaga

Bugaga portretas
Nurašė Lietuvos valdžia Baltarusijos išdavikę net vizos neduoda :) Gerai taip tokioms ir reikai :)

Kodėl

Kodėl  portretas
Ne įvardyta vizos atsisakymo išduoti priežasties? Kaip suprantama, jos neišdavė musu ambasada . Tokia įžymi moteris.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių