Nuo šiol „Vikipedijoje“ – daugiau žinių apie iškilias Lietuvos moteris

Žymių Lietuvos moterų - žurnalistės Magdalenos Avietėnaitės, šachmatininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, archeologės ir antropologės Marijos Gimbutas, onkologės Laimos Griciūtės, Jungtinių Tautų konvencijos dėl visų formų diskriminacijos moterims panaikinimo komiteto pirmininkės Dalios Leinartės, neuromokslininkės Urtės Neniškytės ir rašytojos Žemaitės - naujai įdėtas, patikslintas ar išverstas biografijas nuo šiol bus galima rasti populiariausioje interneto enciklopedijoje.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, į „Vikipediją“ šių žymių moterų biografijos įrašytos, papildytos ar išverstos Lietuvos nuolatinės atstovybės prie UNESCO rūpesčiu, bendradarbiaujant su Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatu. „Vikipedijos“ interneto enciklopedijos tekstai apie moteris, nusipelniusias UNESCO kompetencijų srityse, buvo kuriami ir pildomi kovo 8 dieną Paryžiuje vykusioje akcijoje „Wiki4Women“. Kai kurie įrašai internete bus matomi, kai juos patvirtins „Vikipedijos“ turinio valdytojai.

„Antrą kartą vykstanti kasmetė akcija „Wiki4Women“ padeda mažinti moterų ir vyrų biografijų „Vikipedijoje“ skaičiaus skirtumą: dabar iš kasdien sukuriamų daugiau nei 25 000 aprašymų, tik 18 procentų visų biografijų yra skirta moterims“, - pažymėjo Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO, ambasadorė Irena Vaišvilaitė.

Įžymių Lietuvos moterų biografijas „Vikipedijoje“ įrašyti, pildyti ir versti į kitas kalbas buvo pakviestos UNESCO valstybės narės, sekretoriato darbuotojai, organizacijos partneriai, pilietinės visuomenės atstovai, studentai. Įrašų kūrimo, redagavimo ir vertimo sesijos surengtos ne tik UNESCO būstinėje Paryžiuje, bet ir Bankoke, Delyje, Almatoje, Kaire, Limoje, Buenos Airėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
LABAI SMAGU,KAD SULAUKSIME TOKIŲ STRAIPSNIŲ.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių