Paskelbti Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje penktadienį jau 16-ą kartą paskelbti Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimai.

Pagrindinis prizas atiteko kino operatoriui Audriui Kemežiui už kinematografinį nejudančio vaizdo – meninės fotografijos – perteikimą dokumentiniame filme „Meistras ir Tatjana“ (režisierė Giedrė Žickytė).

Režisierius Remigijus Sabulis apdovanotas už ryžtą ir pastangas įkūnijant Lituanica skrydžio viziją dokumentinis filmas „Lituanica paslaptis“.

Animacinis filmas „Aukso žirgas“ apdovanotas už Baltų mitologijos populiarinimą pasauliniame kontekste. Specialusis diplomas įteiktas filmo režisieriui Valentui Aškiniui.

Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimai skiriami už reikšmingiausius Sąjungos narių sukurtus kinematografijos kūrinius.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus paskelbė savo apdovanojimą „Pėda, palikta Lietuvos kino istorijoje“, jau šeštus metus skiriamą žymiausiems Lietuvos kino meno kūrėjams. Šiemet jis atiteko kino režisieriui Algimantui Puipai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kino žinovas

Kino žinovas portretas
Paskutinė nominacija yra kvailumo viršūnė - patys steigia, patys gauna. Kokia pėda ir kur - nebent karvės mėšle. Jau dvidešimt penki metai kaip jokio lietuviško kino nėra ir būti negali. Yra tik kažkoks beprasmis veblenimas ir pinigų dalybos tarp savų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių