Pašto ženklu įprasmintas dvišalis bendradarbiavimas su Izraeliu

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniaus centriniame pašte pristatytas diplomatinių santykių tarp Lietuvos ir Izraelio valstybės užmezgimo 25-mečiui skirtas pašto ženklas.

Jo leidyba, pasak Vilniuje reziduojančio Izraelio ambasadoriaus Amiro Maimono, įprasmina glaudų ir visapusišką dvišalį Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimą.

Dvišalį Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimą pažymintis pašto ženklas yra pirmasis šiemet išleistas Lietuvos pašto ženklas, apyvartoje jis pasirodė diplomatinių santykių su Izraelio valstybe užmezgimo 25-mečio išvakarėse – sausio 7 dieną.

„Labai džiaugiuosi, kad mūsų idėja Izraelio ir Lietuvos diplomatinių santykių užmezgimo 25-metį įprasminti pašto ženkle buvo šiltai sutikta ir įgyvendinta Lietuvos pašto. Daug Vilniaus dailės akademijos Kauno ir Klaipėdos fakultetų studentų bei jų dėstytojų buvo įsitraukę į šį labai ypatingą projektą. Norėčiau padėkoti visiems, skyrusiems savo laiką, energiją ir kūrybiškumą, siekiant sėkmingai įgyvendinti šį projektą“, – pažymėjo nepaprastasis ir įgaliotasis Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje A. Maimonas

Pašto ženklą, įamžinantį Lietuvos ir Izraelio diplomatinių santykių užmezgimo 25-ąsias metines, sukūrė Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno fakulteto Grafinio dizaino specialybės trečio kurso studentė Kotryna Opanovičiūtė.

Pašto ženklui sukurti Izraelio valstybės ambasada Lietuvoje inicijavo VDA studentų darbų konkursą. Iš viso buvo pateiki 56 pašto ženklų, iliustruojančių diplomatinius Lietuvos ir Izraelio santykius, projektai. Geriausiu darbu komisijos buvo pripažintas K. Opanovičiūtės projektas. Jaunosios menininkės sukurtame pašto ženkle – Lietuvos ir Izraelio valstybių vėliavų spalvų gama. Pašto ženklas „Izraelio ir Lietuvos Respublikos diplomatiniams santykiams – 25 metai“ išleistas 0,2 mln. egzempliorių tiražu. Jo nominalas – 0,97 euro, skirtas siųsti į Izraelį ir kitas užsienio šalis.

Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė akcentavo, kad šio pašto ženklo leidyba yra viena iš sėkmingo bendradarbiavimo su Izraeliu formų. „Šiandien po pasaulį jau keliauja iš Lietuvos siųsti laiškai ir siuntos, ant kurių užklijuoti šie pašto ženklai. Jie primins apie puoselėjamus glaudžius Lietuvos ir Izraelio diplomatinius santykius, kurie dabar įprasminti ir filatelijos srityje“, – pabrėžė R. Kruopaitė-Lalienė.

Pašto ženklo pristatymo renginyje dalyvavo VDA rektorius prof. Audrius Klimas, pašto ženklo autorė K. Opanovičiūtė, Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovai ir filatelistų bendruomenės nariai.

Per metus valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos paštas išleidžia 25–27 pašto ženklus. Lietuvos paštas turi plačiausią ir tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje. Bendrovė teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IZIDORIUS

IZIDORIUS portretas
TIK PASTO ZENKLAS IR VISKAS? GALEJO KOKIA NORS PARODA AR KA NORS KITA SUORGANIZUOTI !LABAI JAU SAUSAI ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių