Peru rastas dingusiu laikytas inkų altorius

  • Teksto dydis:

Peru pietuose paupį tvarkę darbininkai aptiko dalį senovės inkų altoriaus, kuris buvo laikomas dingusiu, trečiadienį pranešė Kultūros ministerija.

Maždaug 35 proc. smulkiais raižiniais dekoruoto altoriaus buvo rasta Vilkanotos upės krante Kusko regione.

Per religines apeigas naudoto masyvaus akmeninio altoriaus dalis, sukurta maždaug 1200–1500 mūsų eros metais, yra maždaug 2,5 m ilgio ir 1 m pločio.

Manyta, kad altorius buvo visiems laikams prarastas per didelius kelio darbus, kurie tame rajone vyko prieš ketverius metus.

Tačiau valydami paupį nuo suverstų akmenų, smėlio, žemių ir krūmų, darbininkai aptiko minimą fragmentą, kuris yra reikšminga Peru kultūrinio paveldo dalis.

„Dabar turime atgauti jį visą... ir perkelti (kitur)“, – žurnalistams sakė Oljantaitambo archeologijos parko koordinatorius Oscaras Montufaras (Oskaras Montufaras) ir paaiškino, kad minimas altorius buvo naudojamas vandens garbinimui.

Kusko rajono kultūros biuras nurodė svarstantis galimybę perkelti altorių į pagrindinę Oljantaitambo aikštę. Šie senoviniai griuvėsiai, esantys netoli buvusios Inkų imperijos sostinės Kusko, yra vienas svarbiausių turistų traukos centrų šalyje po inkų tvirtovės Maču Pikču.


Šiame straipsnyje: inkaialtoriusPeruinkų kultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių