Prezidentė pareiškė užuojautą dėl aktorės E.Šulgaitės netekties

  • Teksto dydis:

Eidama 92-uosius metus mirė aktorė Eugenija Šulgaitė, sukūrusi per 100 vaidmenų Juozo Miltinio dramos teatre bei vaidinusi keliasdešimtyje vaidybinių filmų.

Kaip pirmadienį pranešė Panevėžio miesto savivaldybė, E.Šulgaitė, 1944 metais baigusi režisieriaus Juozo Miltinio dramos studiją, 1945-1998 metais buvo J.Miltinio dramos teatro aktorė. Čia ji sukūrė daugiau kaip 100 vaidmenų: Hedos Gabler, Irinos Arkadinos, Ledi Makbet ir kt.

Savo talentu E.Šulgaitė praturtino ir keliasdešimt vaidybinių filmų, tarp jų – „Gyvenimas po klevu“, „Vienui vieni“, „Namai“, „Neatmenu tavo veido“, „Atsiprašau“, „Faktas“, „Niekas nenorėjo mirti“.

2001 metais ji pelnė labiausiai nusipelniusios panevėžietės titulą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, pareikšdama užuojautą E.Šulgaitės artimiesiems, jos kolegoms ir visai Lietuvos teatro bendruomenei, tvirtino, jog aktorė visą gyvenimą liko ištikima savo mokytojo J.Miltinio kūrybos idealams.

„E.Šulgaitė savo talentu ir laikysena įkvėpė ne vieną aktorių kartą, buvo gerbiama ir mylima žiūrovų", – sakoma valstybės vadovės užuojautoje.

Panevėžio savivaldybė informavo, kad E.Šulgaitė bus pašarvota J.Miltinio dramos teatro didžiojoje salėje, su ja galima atsisveikinti nuo antradienio 12 val.

Šv. Mišios bus laikomos trečiadienį, 7.30 val. Švč. Trejybės bažnyčioje.

Velionė bus laidojama liepos 30 dieną, 14 val. Ramygalos g. kapinėse Panevėžyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių