Prienų J. Marcinkevičiaus biblioteka ketina įrengti rašytojui skirtą suolelį

  • Teksto dydis:

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka rengiasi šalia pastatyti rašytojui skirtą suolelį ir skelbia idėjos konkursą.

„Siūloma idėja turi atspindėti poeto Justino Marcinkevičiaus atminimą, rekomenduojama naudoti suolelio ir atverstos knygos stilistiką, akcento skulptūrinėje dalyje ar kur nors greta, gerai matomoje vietoje, gali būti užrašas: citata iš poeto Justino Marcinkevičiaus kūrinio“, – nurodoma konkurso sąlygose.

J.Marcinkevičius gali būti įamžintas skulptūra, mažosios architektūros akcentu ar kitaip, tačiau lengvai matomas ir suprantamas pėstiesiems.

„Idėjų nevaržo jokie meninės išraiškos apribojimai. Svarbiausia, kad sumanymas derėtų prie bendro urbanistinio vaizdo ir kraštovaizdžio, būtų unikalus, pabrėžtų įamžinamo poeto Justino Marcinkevičiaus svarbą miesto bendruomenei, Lietuvai“, – teigia konkurso organizatoriai.

Meninio akcento idėjos autorius taip pat turės parinkti jam vietą bibliotekos prieigose bei pasiūlyti, kaip sutvarkyti aplinką.

Pirmų trijų vietų laimėtojams bus skiriamos premijos: pirmos vietos laimėtojui – 700 eurų, antros vietos laimėtojui – 500 eurų, o trečios vietos laimėtojui – 300 eurų.

Su pirmosios vietos laimėtoju planuojama vykdyti derybas dėl darbų ir jo pasiūlymą įgyvendinti, tačiau darbus vertinsianti komisija pasilieka teisę pirmosios vietos neskirti.

Suolelio idėja išrinkta pagal gyventojų pasiūlymus, kaip būtų galima įamžinti iš šio krašto kilusį poetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ccc

ccc portretas
Dažysim - raudonai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių