R. Vanagaitės knyga „Ne bobų vasara“ išleista garsiniu formatu

  • Teksto dydis:

Šią savaitę elektroninių audioknygų knygyne pasirodė bestseleriu tapusi Rūtos Vanagaitės knyga „Ne bobų vasara“.

Perkamiausių knygų dešimtuke besilaikančios popierinės knygos versijos parduota jau virš 30 tūkst. egzempliorių. Papildytą audio leidimą įgarsino pati knygos autorė.  Visų gerbėjų laukia staigmena – įsigiję audioknygą, kartu su ja dovanų gaus ir R. Vanagaitės interviu, kuris atskleidžia daugiau detalių apie knygoje jau nagrinėtus moters gyvenimo aspektus bei atsako į knygos skaitytojams iškilusius klausimus.

Kas lengviau – rašyti ar garsinti knygą? Ką turi bendro kvaili vyrai ir virta vištos odelė? Kodėl vis dar pasitaiko moterų, kurios atsisako savo tikslų ir gyvena tik dėl kitų? Kodėl vaikams geriau neskambinti? Apie visa tai ir dar daugiau –išskirtiniame interviu su knygos autore.

„Ne bobų vasara“ – tai knyga apie moters brandą. Pasak autorės, sulaukus penkiasdešimties ateina suvokimas, kad gyvenimas nebekyla aukštyn, o ir didžioji jo dalis jau praėjo. Tuomet ateina laikas nustoti gyventi dėl kitų, pamilti save ir daryti tai, ko iš tiesų norisi.

R. Vanagaitė žmonių santykiuose ieško harmonijos, supratimo ir pusiausvyros. Pasak jos, tobula šeima yra tokia, kurioje abu partneriai yra lygiaverčiai. „Šeima turėtų būti kaip bazinė alpinizmo stovykla. Kiekvienas partneris į kalnus kopia vienas, tačiau vakare grįžta į bazinę stovyklą, kurioje partneriai kartu valgo, miega, ilsisi, augina vaikus. Bėda ta, kad vis dar pasitaiko moterų, kurioms ta bazinė stovykla ir yra viršukalnė. Sukūrusios šeimą jos nustoja ko nors siekti, gyventi dėl savęs, o tiesiog visiškai patenkintos tūno bazinėje stovykloje, kūrena namų ugnį ir augina vaikus“, –  sako Rūta Vanagaitė.

Jos požiūriu, kiekviena moteris turi prisiminti, kad ji yra unikali, nepriklausoma asmenybė ir turi gyventi savo, unikalios asmenybės,  gyvenimą, o ne aptarnauti vyrų giminę ir vaikus.

Kita vertus galima pasidžiaugti, kad dauguma jaunų moterų Lietuvoje jau nesitenkina buvimu bazinėje stovykloje, išsilaisvina iš kultūrinių pančių ir kopia į kalnus pačios, siekia savo tikslų.

Audioknygos „Ne bobų vasara“ jau šiandien galima klausytis Android ar iPhone išmaniuoju telefonu įsidiegus audioknygų klausymui skirtą „Audioteka“ programėlę, o taip pat atsisiųsti ją į kompiuterį, planšetę ar MP3 grotuvą.

Daugiau informacijos – www.audioknygos.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių