Registracija į nemokamus skambančius traukinius – iki pat Gatvės muzikos dienos

Pirmą kartą Lietuvoje Gatvės muzikos dienos muzikantus kvies keliauti nemokamai ir koncertuoti kelyje bei pakeliui – „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai bei stotys gegužės 19 dieną taps nauja erdve skleistis muzikai, bendrauti ir kūrybiškumui reikštis.

„Traukiniai ir muzika – neatsiejami. Dalis žmonių kelionės metu savo mėgstamų įrašų klausosi skaitydami ar dirbdami, kiti – tiesiog grožėdamiesi pro langą skriejančiais vaizdais. Tačiau gegužės 19 dieną viskas įgaus naują, iki šiol Lietuvoje nematytą formatą – vienai dienai mūsų traukiniai virs koncertų salėmis. Tądien išskirtinė kelionė laukia tiek mūsų keleivių, tiek muzikantų“, – žada „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Gegužės 19 dieną visos Lietuvos muzikantai, nusiteikę groti gatvėse, galės migruoti tarp miestų nemokamai. Iš ryto pagroję Klaipėdoje, po pietų surinks būrį klausytojų Plungėje, o vakare vėl sugrįš groti prie jūros. Ir taip – visoje Lietuvoje, kur tik siekia 50 krypčių geležinkelių bėgiai.

Muzikuojančiais traukiniais tarp Gatvės muzikos dienos miestų galės keliauti bet kuris muzikuojantis šios dienos dalyvis.

„Muzika sujungia žmones, o geležinkeliai leidžia aplankyti vieniems kitus. Nuvažiuokite pagroti į kitus Lietuvos miestus“, – ragina Gatvės muzikos dienos idėjos vadas Andrius Mamontovas.

Pasak jo, norint muzikuoti traukiniuose ir gauti bilietus į abi puses nemokamai, reikės laikytis dviejų sąlygų. „Kol riedėsite iš miesto į miestą, traukiniu dalinsitės su kitais muzikantais – kolaboruokite, improvizuokite kartu su grupe atlikite savo programą keleiviams ir kontrolieriams! Norint gauti nemokamą traukinio bilietą į tam tikrą miestą, reikia būti užsiregistravus to miesto Gatvės muzikos dienoje, juk važiuojate ne šiaip sau, o skleisti muzikos garsų už savo miesto ribų!“ – sako A. Mamontovas.

Registruotis į traukinius galima iki pat Gatvės muzikos dienos. Taip pat galima registruotis groti Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir Mažeikių geležinkelio stotyse.

Iki Gatvės muzikos dienos liko 39 dienos, registracija groti miestuose ir traukiniuose jau prasidėjo. Norą dalyvauti visos Lietuvos gatvės muzikos šventėje jau išreiškė Klaipėda, Šiauliai, Šilutė, Gargždai ir Palanga. Gatvės muzikos dienos tą pačią dieną vyks ir kitose Baltijos šalyse Estijoje ir Latvijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių