Rokiškyje – profesionalių Lietuvos teatrų festivalis

Rokiškio kultūros centre prasidėjo trisdešimt antrasis Lietuvos profesionalių teatrų festivalis „Vaidiname žemdirbiams“.

Tradiciškai festivalį atidarė teatras, kurio spektaklis pernai pripažintas geriausiu – Lietuvos rusų dramos teatras, aktoriai vaidino spektaklį „Zoikos butas“ pagal Michailą Bulgakovą.

Per dvidešimt festivalio dienų žiūrovai išvys ne tik šalies profesionalių teatrų naujausius pastatymus, pirmą kartą svečio teisėmis dalyvaus akademinis lėlių teatras iš Ukrainos, Vilniaus kamerinis teatras ir knygos teatras.

„Naujovė yra ir tai, kad festivalis nuolat turės svečius, taip pat ir iš Lietuvos, tai bus festivalio naujokai, kurie startuos ir turės įrodyti, kad jie verti tapti pastoviais festivalio nariais. Mes skatinsime atrasti naujus teatrus Lietuvoje, padėti jiems žengti drąsesnius žingsnius, atrandant savo žiūrovą“, – sakė Rokiškio kultūros centro direktorius ir festivalio organizatorius Erikas Druskinas.

Pirmą kartą per tris dešimtmečius pasikeitė ir vertinimo komisija. Jai vadovaus režisierius Gytis Padegimas, ketinantis dvidešimt dienų apsigyventi Rokiškyje.

„Labai gerai pažįstu šį festivalį, žinau visus jo formatus. Žmonės komisijoje – labai skirtingi, yra ir vietinių rokiškėnų. Na, o vertindamas spektaklius bandysiu derinti profesionalius vertinimo kriterijus su tuo, kas labiau priimtina žiūrovams“, – kalbėjo režisierius G. Padegimas.

Tradiciškai festivalyje bus apdovanotas geriausias spektaklis suaugusiems ir vaikams, išrinkti geriausi moters ir vyro vaidmenys, antraplanis vaidmuo, simpatiškiausias, perspektyviausias aktorius. Žiūrovai rinks labiausiai patikusį spektaklį.

Festivalis „Vaidiname žemdirbiams“ truks iki kovo 20 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių