Skelbiamas konkursas S. Povilaičio atminimo įamžinimui

Sulaukusi daugybę estrados atlikėjo Stasio Povilaičio gerbėjų pasiūlymų, kaip įamžinti dainininko atminimą, Palangos savivaldybė nusprendė skelbti konkursą. Idėjų laukiama iki rugsėjo 9 dienos. Išrinkus geriausią projektą, jį įgyvendinti žadama kitais metais.

Maestro gerbėjų pasiūlymai į Palangos savivaldybę plaukė nuo praėjusių metų rudens. Vieni siūlo Stasio Povilaičio vardu pavadinti rekonstruotą Vasaros estradą, kiti – atidengti paminklinę lentą arba prie koncertų salės pastatyti dainininko skulptūrą.

„Galima ant Palangos tilto statyti kažkokią tai jo dainas grojančią skulptūrą. Buvo pasiūlymų iš gyventojų, kad galėtų stovėti kažkokia skulptūra kavinėje, kur jis mėgdavo kavą gerti. Galėtų būti jo vardu pavadinta kažkokia tai gatvė, kurioje ten apšviesta lemputė ir grotų jo dainą „Švieski man vėl“. Idėjų yra tiek daug, kad mes negalime vieninteliai nuspręsti, kaip tai turėtų būti įamžinta. Todėl ir nusprendėme paskelbti konkursą“, – teigia Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vyr. specialistė, konkurso koordinatorė Kristina Litvinienė.

Konkursui siūlomų idėjų Palangos savivaldybė nutarė neapriboti, tačiau ji turi atspindėti įamžinamą asmenybę, sąsajas su Palanga, naudojamos medžiagos turi būti ilgaamžės. Nuo 14-os metų su Stasiu Povilaičiu draugavęs palangiškis Saulius sako, kad dainininkas nemėgo triukšmingų kompanijų, labiau mėgo būti prie jūros, vaikščioti po Birutės parką. Tačiau jo skulptūra turėtų būti pastatyta ten, kur buriuojasi minios poilsiautojų.

Projektų Palangos savivaldybė laukia iki rugsėjo devintosios, po to savaitę juos planuojama eksponuoti viešojoje bibliotekoje, kad kurorto gyventojai ir svečiai galėtų pareikšti savo nuomonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Esmė, matyt, būtų čia, kad kažkodėl linkstama gerokai perspausti su tuo "įamžinimu". Būkim biedni, bet teisingi: a.a. Stasys Povilaitis buvo ne šventasis ir ne koks pranašas. Tiesiog žmogus dirbo tai ką moka, kad išgyventų. Ir jokios daugiau misijos. Istoriškai supuolė taip, kad paskutiniu papuolė ant "retro bangos" populiarumo. Taip, buvo sąžiningas muzikantas ir visada stengėsi dirbti kuo profesionaliau. Ypač paskutiniais gyvenimo metais. tačiau kokios nors ryškesnės įtakos lietuviškos pop muzikos raidai tikrai nepadarė. Kažkodėl tam tikra padermė veikėjų nori iš jo padaryti stabą. Įamžinimo ažiotažo organizatorių potekstė paprasta: va kaip AŠ įamžinau!!!!... Ta pati istorija ir su Vyt. Kernagiu. Ar kas nors susimąstė tituluodamas populiarios muzikos atlikėją "MAESTRO"? Kokia šio žodžio reikšmė ir tikroji paskirtis arba vartojimo tradicija? A.a. Stasiui visiškai pakaktų atminimo lentyelės ant jo namo sienos. Ir nereikia jokių pompastiškų invazijų, susirtų si Palangos koncertų sale.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių