Solistė V. Miškūnaitė: nežinau rizikingesnio verslo nei menas

Dar prieš porą metų Viktorija Miškūnaitė buvo vadinama jauniausia kylančia operos žvaigžde. Šiandien solistė jau yra pelniusi geriausios dainininkės titulą ir „Auksinį scenos kryžių“. Tačiau du vaikus auginanti ir didelę paskolos už studijas naštą turinti jauna moteris pasakoja, kad prieš kelerius metus išsiskyrė su vyru, kuris nepalaikė jos noro dainuoti. 

Viktorija taip pat žino, ką reiškia plauti indus Graikijoje norint išgyventi ir sulaukti giminių raginimo rinktis normalią profesiją, užuot dainavus.

Operos ir baleto teatro solistės Viktorijos karjera išties stebinanti. Vos prieš penkerius metus ji baigė studijas Teatro ir muzikos akademijoje, bet savo kūrybinėje biografijoje jau turi sukaupusi brandžių vaidmenų. Nors Viktorija sako, kad svarbiausias jos gyvenimo vaidmuo – dviejų vaikų mama, stulbinančią profesinę sėkmę per trumpą laiką solistė pasiekė anaiptol ne lengvai.

Savo kelią į pripažinimą reportažo herojė traktuoja kaip nenutrūkstamą atsitiktinumų, alinančio darbo ir ilgų apmąstymų bei dvejonių grandinę, nulemtą likimo ir jos gyvenime sutiktų žmonių. Nors artimieji norėjo, kad Viktorija pasirinktų „rimtesnius“ mokslus, nei teisininke, nei medike stropi šiaulietė tapti nepanoro. Nuo mažens ji degė begaliniu noru dainuoti.

Paragino draugai

Įžvelgusi dukros muzikalumą, mama Viktoriją nuvedė į muzikos mokyklą, nes norėjo, kad ji mokytųsi skambinti fortepijonu. Tada ji manė, kad tai liks gražiu hobiu greta bendro išsilavinimo.

„Į muziką mane pastūmėjo draugai. Aš ketverius metus giedojau bažnyčios chore, ten buvo jaunas kolektyvas ir visi sako – Viktorija, tavo toks gražus balsas, tu turi dainuoti, tu turi studijuoti operinį dainavimą“, – prisimena operos solistė.

Ne viskas klojosi lengvai ir sėkmingai. Būsimai operos žvaigždei sostinėje greitai baigėsi ir pradinė euforija, ir kuklūs piniginiai resursai. Nesukusi galvos dėl pasirinktos specialybės perspektyvų, jauna moteris susidūrė su realybe – skolos bankams, draugams ir net nepažįstamiems žmonėms tik didėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių