Su svarbiausiais paveldo objektais siūloma susipažinti ir virtualiai

  • Teksto dydis:

Kultūros paveldo departamentas (KPD) siūlo specialioje interneto svetainėje virtualiai susipažinti su svarbiausiais nekilnojamojo kultūros paveldo objektais.

Virtualus projektas „100 lankytinų kultūros paveldo objektų“ kviečia keliauti po Lietuvos kraštą, pažinti istoriją ir paveldą per materialius, lankytinus objektus.

Šiuo metu internetinėje svetainėje galima susipažinti su šimtu lankytinų ir reikšmingų Lietuvos istorijai ir kultūrai paveldo objektų.

Pasirinkus objektą, šalia pateikiamas jo paveldosauginės vertės aprašymas, trumpa istorija, tiksli vieta žemėlapyje ir praktinė užduotis, kurią galima atlikti po pažinties su paveldo vertybe.

Kaip skelbia Kultūros paveldo departamentas, sąrašas nėra baigtinis – jį gali pildyti visi, departamentui atsiuntę reikšmingo Lietuvai objekto aprašymą ir nuotraukas.

„Tikimės, šis projektas bus patrauklus būtent jaunajai kartai ir mokymo įstaigos pasinaudos svetainės teikiamomis galimybėmis kaip idėjų, priemonių šaltiniu,“ – pranešime cituojama KPD vadovė Diana Varnaitė.

Projektas skirtas Valstybės atkūrimo šimtmečiui bei Europos kultūros paveldo metams, nuorodą galima rasti KPD puslapyje arba čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pinigelių

pinigelių portretas
išplovimas .......pateikta kaip prieš ketvirtį amžiaus , nepamirštant pavadint ''virtualiai'' ...........

Anonimas

Anonimas portretas
Sveikintina ir šauni idėja. Pagaliau bus galima ir patiems daugiau sužinot, ir svecius nuvežt,ir papasakot istorija. Ačių labai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių