Sunku būti Vanagu, arba Ašaka kagėbistų gerklėje

Grįžti į straipsnį

Aras

Aras portretas
O kas tas Anusauskas? Juo reikia tiketi? Del ko? Bet kas gali knyga parasyti. Geriau apklausti tikrus dar gyvus liudininkus. Kokius gerus darbus galejo veikti isgama, kuris visa laika tik slapstesi? Nesuprantu kam to aplamai reikia,- bandita dievinti. Juk liaudis vadino banditu, ne KGB. Ka veike Anusausko mylimas isgama nuo 1941 iki 1947? Balta deme

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nezabitauskas ! Negalvokit, kad mes nieko neveikiam. Neprasigėrėm, neužmiršom žaliūjų žmogeliukų. Kurie dreba dėl akistatos su mumis. Kai ateis atpildo diena, stebėkit kas vyks. O kai jums bus pasirinkimo diena, kas ir prie ko. Atminkit, mes priglausim, bet jūsų sąžinė už tokius pasisakymus, bus našta visam gyvenimui. Pagalvokit apie savo ateitį ir palikuonis ! P.S. Tyli kiaulė gilią šaknį knisa.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
O Anušausko istorijos silpniausia vieta - Vanago sužalojimai. Kankinimai jau buvo formaliai uždrausti. Žinoma, kagėbistai to nepaisė, mušdavo ir net kankindavo, bet taip, kad pėdsakų neliktų, Niekas savo karjera nebūtų rizikavęs. Tuo labiau, kad iš Vanago jie dar turėjo išgauti žinių apie pogrindžio likučius. Todėl sunku patikėti, kad tokie pavojų gyvybei keliantys sužalojimai buvo jų pirmosios apklausos rezultatas. Manau, kad Vanagas norėjo nusižudyti, ir afekto būklėje bandė tai padaryti bet kokiomis priemonėmis, kad ir lango kabliuku, nes nieko kito neturėjo.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Ar atsigaus kada lietuvių tauta? Elitas sušaudytas arba išvežtas į lagerius, darbštieji ištremti, išsilavinusieji pabėgę į Vakarus, dorieji ir narsieji žuvę miškuose. Likę išdavikai, girtuokliai, vagys, bailiai, melagiai, tinginiai... Bet kas dėl tautos nuopolio kaltas? Ar prie Smetonos buvo kiek nors banditizmo? Maskoliai dabar tik džiaugiasi, kad mes tarpusavy kaip kvailiai riejamės, vienas kitas iš jų dar ir pakursto tas rietenas.

dk

dk portretas
Skaitai "komentarus" ir matai. kiek kegebistu palikuoniu Lietuvoje.... Kiek tokiu "titovu" Lietuvos zemeje????

Anonimas

Anonimas portretas
Anksciau buvo banditu laikai.Persekiojimai.Zmones nekesdavo teisybes.Buvo ziauriai susidorojama.Cia liecia ir pacius lietuvius.Nes jie ir ne kazkuo skiriasi.Matom ir dabar kas vyksta musu politikoj.Tik dabar esme ta kad pasikeite zmoniu mastymas i geraja puse.O ir EU sajunga gina zmogaus teises.Anksciau banditu laikais vyko persekiojimai nusikaltimai.Cia vyko visame pasaulyje.Ir ne viena Lietuva nukentejo.Ir toj pacioj Lietuvoj garantuoju 100proc.vyko banditizmas kurioje dalyvavo lietuviai.Tik dabar pradeda gyvent kaltinimais.Reikia paziuret kas vyksta dabar.Musu seimas ir ne kazka sugeba ir i zmones nekreipia demesio.Tik su Strasburo pagalba kazka laimi.

skaudulys

skaudulys portretas
ir kam tie istorijos kliedesiai, jeigu dabar valdzioje tokie pat banditai

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviu tauta NIEKADA NEPALAIKE IR NEREME pokario banditu gauju. uz tai banditai ir zude lietuvius. Zinot kad musu buvo netoli 4 milijonu, o banditu MAZA GRUPELE. Tai jeigu butu reme visi 4 milijonai tai kazin ar butu atsilaikiusi Tarybu Sajunga. Tauta juos ISNAIKINO. Stipkit pokario bandiugos. Stipkit siu dienu komunistines bandiugos. Greitu laiku jusu balvonus VERSIME.

KGB rezervas

KGB rezervas portretas
Aciu profesoriui ir Dalytei uz gera gyvenima kaip rojuj ir 75 metu uzslaptinima ir tegyvuoja ponas Vanagas ir banditai !

Auka

Auka portretas
Kada jūs beretininkai baigsite garbinti tuos,kuriuos reikia smerkti?Kada pradėsite ,nors kiek pagerbti aukas? Juk tie jūsų vadinami visokie vanagai ir vanagėliai,plėšė,žudė,prievartavo,kankino nekaltus tautiečius.Ir nesakykite,kad buvo ir nekaltų.jeigu vienas bandos narys žudė žmogų,o kiti nieko nedarė,leido jam žudyti,tai kalti visi vienodai.Nustokite juos dievinti nors tol,kol mes,aukos gyvi. Tokius ,skaudžius klausimus gali kabėti tik tie,kurie tuos baisumus patyrė,o ne kažkokie anušauskai,ar panašūs į juos,kurie rašinėja tarsi,apie kokį turgų,o ne apie baisius dalykus.Ir nereikia pamiršti,kad pokario banditizmą sunaikino patys žmonės,kuriems trūko kantrybė nuo jūsų "partizanų"baisumų.Jeigu kėgebistai,kaip jūs sakote būtų dirbę geriau ir aktyviau,tiek nekaltų aukų nebūtų buvę.

komentatorius ,,nuostaba"

komentatorius ,,nuostaba" portretas
,,muša"taikliai ir stipriai. Siūlau visiems geltonosios žiniasklaidos(kitokios nėra..:D) ir visokiems partiniams puspadžiams paskaityti, atsipeikėti ir liautis laikyti visuomenę beveide runkelija. Kaip ir "tėveliui" anusauskui katras niekap neišlenda iš savo apibrėžto fantazijos pasaulio ir susikurto Lietuvos tautos įvaizdžio.Tauta visai netokia kokią ponas įsivaizduoja esant

,,Pakauniečiui''

,,Pakauniečiui'' portretas
Iš tavo pasakymo galima suprasti,kad tiksliai žinai,kurių seimūnų giminės buvo miško brolių žudikai.Būtinai pranešk,kur reikia,nes vien pavardės neužtenka,nes bendrapavardžiai nebūtinai yra giminės.Tik kvailiai gali pagal pavardę daryti išvadas.Būtinai pranešk ne komentare,o reikiamoj įstaigoj apie tai.Iš anksto dėkingi.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pagarba Vanagui!

P

P portretas
Ka cia nori įtikint per prievarta

kada prasides tvarkai ir teisingumas,

kada prasides tvarkai ir teisingumas, portretas
bet tirai kodel Dusanskui padejo pabegti is lietuvos,kodel nesulaikekai buvo su vanagaite ,vot musu vyrai miega ir toliau ,vilniuje maskva stato rumus saugumas miega,vanagaite pabegusi i amerika pas zydus toliau juodina lietuva saugumas miega,kada pagaliau issimiegos saugumas prades dirbti ,uz ka gauna algas idomu ko jie laukia ,kad sukiltu paprasti zmones neapsikente ju nedarbingumu,kiek galima laukti tvarkos lietuvoje

nuostaba

nuostaba portretas
Beje, kodėl A. Sakalo mintys nesudomino jokio Lietuvos TV ar radijo žurnalisto?:))) Beje, kodėl interviu nepaėmė labai nepriklausomi, labai nekorumpuoti valatkos, jakilaičiai, tapinai, miliūtės?:)

nuostaba

nuostaba portretas
"Tai rodo, kad mūsų prokurorams aiškiai pristigo pastangų surasti tą budelį. Dėl tos ir daugybės kitų priežasčių beveik visi Vanago kankintojai, išdavikai liko nenubausti, nes per 25 metus – tiek Lietuvos prokurorai tyrė šią bylą – mirė ir Vanago kankintojai, ir įvykių liudininkai", – vardijo knygos autorius." Net ašarą įspaudė...:) "Dėl tos ir daugybės kitų priežasčių...":))) O gal tos priežastys gana paprastos? Išleisti iš Lietuvos, kad nepradėtų kalbėti apie įsislaptinusius KGB-istus?:) O kas balsavo, kad KGB-istus įslaptintu 75 m. Gal ir tas,"kuris Vanagas"?:) Beje, kieno pusėn linksėjo Burauskaitė, kai žurnalistai paklausė apie tuos, kurie skubino sąrašų paskelbimą su ranką įrašytomis Sladkevičiaus, Banionio, Sondeckio pavardėmis? Beje, kodėl tam, "kuris Vanagas", neparūpo A. Sakalo pareiškimas, kad jis žino asmenis, kurie padėjo dušanskiams, slavinams ir kt. pabaisėkams sėkmingai privatizuoti turtą Lietuvoje, sėkmingai parduoti, sėkmingai palikti Lietuvą?:)

Humanistinė Rusijos imperija

Humanistinė Rusijos imperija portretas
Tai lietuviai žinojo žydšaudžius ir žydus, o SSSR amžiams subūrusi rusų tauta žinojo tarybinius piliečius ir banditus.

Pakaunietis

Pakaunietis portretas
Prokurorai aiškiai pristigo pastangų......Gal tas A. Urbonas yra kažkurių politikų giminaitis? O KAIP ŠIS ISTORIKAS SPĖJA DARBUOTIS SEIME?

Anonimas

Anonimas portretas
N.Dušanskij, G.Bloch, N.Šabaldin. Zydai kreivais snukiais...

tikras zelemunčikas

tikras zelemunčikas portretas
Mažiau gerkite troinoj vaidenasi dar jums raudoni...

tikras zelemunčikas

tikras zelemunčikas portretas
Tu Vladai absoliučiai teisus.Žydšaudžius,banditus apsimetusius partizanais ir plėšdavusius,kartais net žudančius,nenukankindavo,o nuteisdavo 25 metam,pridėdami kaip kam ir tremties ir išsiūsdavo į Vorkutlagą kasti anglies arba Mordovijon miško darbam.Toks buvo tas bolševikinis teisingumas.Paminėtinas žydšaydžio pavarde Varnas teismas Kaune,šeštame dešimtmetyje.Nekurie iš jų sugrįžo net Lietuvon.Matomai ir tas A.Anušausko minėtas Urbonas buvo iš NKVD reabilituotūjų ir užverbuotų.

Vladas

Vladas portretas
Taip ,buvo daug banditų ir visokio plauko vagių.Buvo ir nuo armijos besislapstančių,,didvyrių",kurie plėšė ir žudė,kad neliktu pėdsakų.Buvo ir persirengėlių KGB-istų. Bet buvo ir tokių junginių,kurie tikrai kovojo ir su tuo reikia sutikti.Aš tai sakau ne išgirdęs iš kelintų lupų,o dar šiek tiek prisimindamas.Atminkite,jei Vanagas būtų paprastas banditėlis,tai jo nebūtų kankinę ir slaptai nebūtų palaidoja.

tikras zelemunčikas

tikras zelemunčikas portretas
Jaučiu didelį pasitenkinimą,kai titoviniai drabstosi seilėmis ir daugiausiai sau ant atlapų.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Kiek seime sedi agentu net viena saugo .Dar isslaptino ilgam

Sakalas

Sakalas portretas
Rašykit ką norit, bet dar yra gyvų žmonių žinančių daugiau, ir teisingiau, nei tai ką nuolat pilat į galvas. Čia nebent naujajai kartai galit įpūst savo nesamones. Naujiesiems lietuviams, vadybininkams.

Anonimas

Anonimas portretas
Vanagas - BANDITAS. Pokario banditai nuzude 25000 nekaltu civiliu zmoniu. Banditas vanagas prisidejo nuzudant 9000 zmones. Lietuvos liberast-komunist-pidera.stinis rezimas garbina zmogzudzius. Sako KGBistu gerkleje tai reiskia ir KGBistinio skundiko Landzbergio gerkleje ir puses seimo slaptu KGBistu agentu gerkleje. Stai tikrasis banditu ir KGBistu zveriskas snukis. 29 metai isgamu valdzios.

Vėl išmetėt

Vėl išmetėt portretas
suda ant žmoniu galvų? Manot padidinsite skaičių tų katri galvos ka bandiugai tikrai buvo geiriečia, nieko nežudė ir tik gerino mišku ekologiją?

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Teisingai Simai yra dar jų 75-kiems metams pasislėpusių.Tu net neįsivazduoji su kokiu malonumu aš jiem šiknas pasūdyčiau.

Simas

Simas portretas
Dar ne visos kgbistines ziurkes isdvese.Is kai kuriu komentaru matyti kad pavieniai uzsilike ziurkenai vis dar is paskutiniu velka kojas ir kandziojasi.Taciau ju mazyn ir mazyn.

Petras

Petras portretas
Visi vanago kankintojai/sadistai buvo žydai,aušku,tai daug ką pasako apie tą tautą

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Vargšas Stasys.Jį daug kartų naktimis žudė,šikną ištarkavo,aš ją pasūdžiau matyt perdaug,kad durnas patapo.

Stasys

Stasys portretas
Va va ,dabar kurkit pasakas.,tiem kas nieko nezino, kas zude naktimis seimas su vaikais, oi tai cia ne vanagai ,cia persirenge KGBistai , tie negeri dedes dare nusikaltimus. Zmones ,kurie nukentejo ir zino tiesa tai nutilo,nes pries veja nepapusi ,niekas nenori buti persekiojami uz teisybe, pavyzdi jau turim...

Reikia

Reikia portretas
Reikia budeliu padejejams ar bendrininkam jei priklause tai paciai kgb organizacijai tai ir bendrinikam padekoti tai vytautui landzbergiui dedulei kuris padejo dusanskiui gal ir kitiems parduoti savo turtus ir isvykti is lietuvos

pries. KGBesnikus. kovojo , KGBesnikams. parsidave

pries. KGBesnikus. kovojo , KGBesnikams. parsidave portretas
savus. isdavinejo, ...KGBesnikai. nukankino , uz. tai. sandien. visi polit kaliniai tremtiniai su. baznycia. uz. KGBesnikus. balsuioja is. ju. ranku. ordenus. ima. , karinius laipsnius. ir. zemes. sklypus glebiais. stveria. ,KGBesnikus. NKVDistus ramiausiai. su. pagarba. y. uzsieny. islydi. , uz. tai. KGBistai jiems. atbuline. data. leidzia. banditelius. y. prezidentus. uzrasyt...[kaip. sakoma. avansu]. uz. nuopelnus. zudant. tauta. ir. naikinant. valstybe

tam--lietuvis. -

tam--lietuvis. - portretas
tai kad. nuotraukoj. ,,partizanai,,o ne. KGBistu . SNUKIAI.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nu ir snukiai šitų padugnių kgbistų. Pagarba mūsų partizanams.

Anusausko knyga verta tiek

Anusausko knyga verta tiek portretas
Kiek visa konservu partija=0

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Titovo rinkimų štabo ,,gigantams'' nepatinka,kad lietuviai gerbia savo didvyrius.Man patinka labai,nes esu šių įvykių amžininkas ir ištraukoje minimus įvykius prisimenu,išskyrus daugelį pavardžių.Partizanai niekuomet pavardžių neminėdavo,kalbėjo tik apie patikimą susitikimo vietą Kauno priemiestyje,kuri iš tiesų buvo KGB spąstai.

Anonimas

Anonimas portretas
Tamstos istorijos neskaitot.Persekiojimai karai vyko visam pasaulyje.Cia ne viena Lietuva puole SSSR.

kgb pabaisos

kgb pabaisos portretas
sunku buti Vanagu, bet nesunku buti Dusanskiu. Budelis, sadistas ziauriais kankinimais atliko savo darba ir prieteliu, Lietuvos judu pagalba isnese kuldasiu is Lietuvos i savo tevyne, ir tyliai ramiai nusibaige. O kas tie judai net niekam neidomu. Kedi po mirties nuteise, o sita pabaisa dusanski ir jo prietelius nei pirsteliu nepajudino, tyli musu tapineliai lyg vandens i burna butu prisiseme

Marytė

Marytė portretas
ŠLOVĖ Lietuvai ir jos didvyriams, atlaikiusiems ir atsikračiusiems baisiausio teroristo - SSSR... Rusija šiuo metu UKRAINĄ niekina ir puola visokiais būdais, bet UKRAINIEČIAI atsilaikys ir Maskolijos banditiška imperija bus įveikta... ŠLOVĖ Ukrainai ir jos gynėjams.

Anonimas

Anonimas portretas
Man tai labai idomu ka darys Lietuva be vakarietiskos paramos.Gyvenom prie ruso buvo blogai isvadino pakalikais.Anglija nieko nezada ir pyzdec Lietuvelei prasiskolinusiai.

Tiesa

Tiesa portretas
Vatnikai, au au au, lokit kremliaus pakalikai iki apsiputojimo, nieko nepakeisit:) TIESA nugalejo, pagarba musu DIDVYRIAMS, paaukojusiems savo gyvybe u. Lietuvos laisve, amzina panieka jos isdavikams stribams ir okupantams ir rytu ubagyno.

Anonimas

Anonimas portretas
Nu kas cia per nesamone.Priesinosi nesipriesino.Jeigu duoda isakyma priesintis tu vykdai o jei ne.Tu nieko nedarai.Ir is viso tokia kaip Lietuva ji prapuolusi.Bolsevikai .Buvo ir Lietuvoj visko.Banditu partizanu miskiniu ir visokiu uzpuoliku.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Mašos Melnik gatvė buvo labai patogi gyventi žydams,nes tik valtele perplaukus Nemuną,jie iškart papuldavo į amžinojo poilsio vietą Panemunėje.

Gigantas

Gigantas portretas
uzknisot su tuo tautos didvyriu turi buti ir kazkokios ribos loja visi kas netingi gal baikim iamzinom paminejom ir palikim ramybeje nors iki kitu metu

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Kaimyne,nors dar neišsipagiriojai,bet šį kartą tu teisus.Dabartinėje Vokiečių,anksčiau Mašos vardo galvėje,Šančiuose,dug namų piklausė Dušanskio tautiečiam.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
o Masha Melnik zydus mylejo labai.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Didžiausia klaida buvo patikėjimas KGB dezinformacija apie žydšaudį Urboną.Puikiai prisimenu vieno partizano pokalbį apie 1954-1955-aisiais su mano tėvu.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
peckeliau,kaip dirbsi kai nebestovi.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Kaimyne,sakiau neužsikąsk lašiniais.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Cia rasyti ne as o fašisty,putin pomogy.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Dusansky yra didvyrius lietuva.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Knyga yra negerai

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Knyga skaityti nenado

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Kaip komjaunuolis knygas gali rašyt.geriau dukrai prieš miega paskaityk

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Parašykite,kaip įsigyti knygą.

Smirduoliai nemiega

Smirduoliai nemiega portretas
Vatnyk detected

anusauskines. pasakeles

anusauskines. pasakeles portretas
protiskai. neygaliems. bendrapartieciams

Galerijos

Daugiau straipsnių