Tarp prestižinio fotografijos konkurso nominantų – keturi lietuviai

  • Teksto dydis:

Tarp 2018-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų nominantų – net keturi lietuviai fotografai.

Jų pateiktos nuotraukos atrinktos varžytis toliau įvairiose Atvirojo konkurso kategorijose, o viena fotografo Lauryno Nevidonskio nuotrauka įtraukta tarp penkiasdešimties geriausių kadrų iš viso pasaulio, rašoma pranešime spaudai.

„Sony“ konkursui fotografas Andrius Burba pateikė unikalų kadrą, kuriame iš apačios nufotografuotas arklys. Šis fotografas savo nuotraukų ciklą „Po arkliu“ pradėjo 2016-aisiais, pirmoji šio ciklo nuotrauka buvo pavadinta „Juodas arklys iš apačios“.

Tuo metu natūralų gamtos grožį siekiančio perteikti fotografo Andriaus Kundroto kadre – iš viršaus nufotografuota žvejų valtis Baltijos jūroje. Tarp „Sony“ konkurso nominantų taip pat pateko ir Emilijos Petrauskienės padaryta nuotrauka.

Emilijos Petrauskienės nuotr.

„Sony“ apdovanojimų komisijos atrinkti lietuvių darbai toliau dalyvauja Atvirajame konkurse, kurio metu bus išrinkti geriausi fotografų iš viso pasaulio kadrai dešimtyje skirtingų kategorijų. Atvirojo konkurso nugalėtojai bus paskelbti kovo 20 d., o Profesionalų konkurso ir kitų kategorijų laimėtojai – balandžio 19 dieną.

Minėtų lietuvių fotografų nuotraukos kartu su kitų konkurso nominantų darbais bus eksponuojamos specialioje „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų parodoje, kuri nuo balandžio 20 d. iki gegužės 6 d. vyks Londono galerijoje „Somerset House“.

Šįmet vienuoliktą kartą rengiamuose „Sony“ pasauliniuose fotografijos apdovanojimuose pateiktas rekordinis nuotraukų skaičius – per 320 tūkst. nuotraukų iš daugiau kaip 200 šalių visame pasaulyje. Geriausi darbai bus apdovanoti keturiose srityse: Profesionalų, Atvirajame, Jaunimo ir Moksleivių konkursuose.

Su Atvirajam konkursui pateiktomis nuotraukomis galima susipažinti čia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių