Teikiami pasiūlymai kultūros paso paslaugų atrankai

Kultūros ministerijai paskelbus kultūros paslaugų atranką pradinukų Kultūros pasui, per savaitę pateikta per 60 paraiškų. Aktyviausiai atrankoje dalyvauja muziejai ir bibliotekos, siūlantys įvairias kultūrinės edukacijos programas.

Kultūros įstaigos ir menininkai, užsiimantys kultūros ir meno renginių, kultūrinės edukacijos, kultūros bei meno renginių, papildytų kultūrine edukacija, veikla paraiškas dar gali teikti iki rugpjūčio 7 d.

„Džiaugiamės, kad kultūros įstaigos yra aktyvios ir teikia pasiūlymus, nepaisant atostogų meto, – sako kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė. – Siekėme, kad Kultūros pasas pradėtų veikti jau šiemet, todėl stengėmės galimus pareiškėjus įspėti iš anksto, ir matome, kad jie gerai pasirengę, dirba operatyviai ir lanksčiai. Neabejojame, kad Kultūros pasas, grįstas glaudžiu Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijų, kultūros įstaigų, kūrėjų, mokymo įstaigų ir savivaldos bendradarbiavimu, padės jauniems žmonėms geriau pažinti kultūrą ir ilgainiui įtvirtins dalyvavimo kultūroje įpročius“.

Kultūros paso ekspertų komisija įvertins nuostatus atitinkančias kultūros įstaigų ir menininkų iniciatyvas. Atrinktų paslaugų sąrašas bus skelbiamas švietimo portale emokykla. Iš jo klasės sudarys savo Kultūros paso paketą.

Numatyta, kad pradinių klasių mokiniai Kultūros pasais galės naudotis tik organizuotai grupėmis, o vyresniųjų 9-12 klasių mokiniai – su klase, taip pat savarankiškai arba pasiskirstę mažesnėmis grupėmis. Pradinių klasių mokiniams skirtos paslaugos turi būti pritaikytos visai klasei ar kelių klasių sudarytai grupei. Mokinius lydintiems asmenims, mokytojams Kultūros paso programoje numatytų renginių lankymas bus nemokamas.

Jau nuo rugsėjo Kultūros pasus turės pradinių klasių mokiniai, o nuo 2019-ųjų pradžios – visi mokiniai. Pasiūlytų paslaugų sąrašas galės būti pildomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių