Už rekordinę sumą aukcione tikimasi parduoti Rockfellerių tapybos kolekciją

  • Teksto dydis:

Nuo penktadienio Paryžiuje galima išvysti eksponuojamą Rockfellerių tapybos darbų kolekciją. Per šimtmečio pardavimu vadinamą aukcioną gegužę ji, tikimasi, bus parduota už rekordinę sumą privačiai kolekcijai – 600 mln. dolerių.

Trumpam į namus grįžta Pablo Picasso „Jauna mergina su gėlių krepšeliu“. Kadaise už 30 dolerių tapytojo draugės ir kolekcininkės Gertrude`os Stein įsigytas darbas šiandien vertinamas milijonais. Visą savaitę eksponuojamą kūrinį galima pamatyti „Christie`s“ aukciono namuose Paryžiuje. Jis dabar su Rockfellerių tapybos darbų kolekcija keliauja po pasaulį, o gegužę bus parduotas. Per būsimą aukcioną Niujorke už šį šedevrą tikimasi gauti daugiau nei 100 mln. dolerių.

Rockfellerių šeimos palankumą menui ir pelningoms investicijoms atspindinčioje kolekcijoje yra ir Jeano Monnet, Pierre`o-Auguste`o Renoiro, Paulo Gauguino tapybos.

Kuratoriai tikisi, kad 1600 darbų bus parduoti už rekordinę 600 mln. dolerių sumą. Ji aplenktų šiuo metų didžiausią, gautą per Yves Saint Laurent`o ir jo partnerio Pierre`o Bergé kolekcijos aukcioną 2009-aisiais.

Už kolekciją surinkta suma bus išdalyta kaip parama, tarp jos gavėjų – Harvardo universitetas, Niujorko modernaus meno muziejus bei Aplinkos apsaugos grupės Meino valstijoje, kur šeima leisdavo vasaras.

Kolekciją balandį dar bus galima išvysti Pekine, Šanchajuje ir Los Andžele.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių