Užsienio reikalų ministras apdovanojo komiksų konkurse dalyvavusius moksleivius

Užsienio reikalų ministerijoje apdovanoti Lietuvos moksleiviai, dalyvavę komiksų konkurse „Dessine-moi une planete verte“.

Konkurso laureatų ir dalyvių apdovanojimas užbaigė frankofonijos mėnesio renginius Lietuvoje.

Visą kovo mėnesį per 90 dalyvių iš dvidešimties mokyklų ne tik kūrė komiksus, bet ir atkreipė dėmesį į globalias aplinkos apsaugos problemas.

„Prancūzų kalba yra daugelio tarptautinių organizacijų kalba, tarpukario Lietuvoje prancūzų kalba buvo viena iš pagrindinių diplomatų vartojamų užsienio kalbų“, - sakė L. Linkevičius, linkėdamas moksleiviams naudotis visomis galimybėmis, kurias gali suteikti prancūzų kalba ir jos mokėjimas. Ministras taip pat pasidžiaugė, kad konkurse dalyvavo mokiniai ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų, bet sulaukta puikių darbų iš visos Lietuvos.

Konkursas buvo skirtas pažymėti Lietuvos dalyvavimo Tarptautinės frankofonijos organizacijos veikloje stebėtojo teisėmis 20-metį. Taip pat paminėti belgų dailininko Georges Prosper Remi arba kitaip Herge sukurto komiksų veikėjo Tintino 90-ąjį gimtadienį ir supažindinti moksleivius su šia frankofoniškos kultūros dalimi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapsas

kapsas portretas
tai kad pats didžiausias komiksas yra šitas nusipenėjęs meitėlis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių