Vaikų literatūros premija – K. Gudonytei ir A. Valantinienei

  • Teksto dydis:

Vaikų literatūros premija šiemet skirta rašytojai Kristinai Gudonytei ir žurnalistei Almai Valantinienei.

K.Gudonytei premija skirta už talentingą kūrybą vaikams ir paaugliams, už įtaigų intelektualinį ir psichologinį turinį, už jautrumą gimtajai kalbai, o A.Valantinienei – už nuopelnus populiarinant vaikų literatūrą, antradienį pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

K.Gudonytė yra parašiusi ne vieną knygą, skirtą vaikams ir paaugliams. Naujiausia jos knyga „Ida iš šešėlių sodo“ aprėpia paaugliams svarbias temas: tėvų ir vaikų santykius, meilę, pavydą, pasitikėjimą ir išdavystę, amžinybę ir mirtį. Gyvenimas parodomas iš įvairių pusių, nevengiant ir tamsos bei žiaurumo, bet vyrauja pozityvi nuostata, gėrio nuojauta.

Nacionalinio Lietuvos radijo Klasikos programos žurnalistė A.Valantinienė, rengdama laidas, taip pat daug dėmesio skiria vaikų ir jaunimo literatūrinio, kultūrinio gyvenimo aktualijų sklaidai.

Švietimo ir mokslo ministerijos įsteigta premija bus įteikta ketvirtadienį Panevėžio J.Miltinio dramos teatre minint Tarptautinę vaikų knygos dieną.

Laureatus išrinko švietimo ir mokslo ministro įsakymu sudaryta atrankos komisija.

Šios 2004 metais įsteigtos premijos tikslai – skatinti Lietuvos rašytojus kurti vaikams skirtas knygas. Taip pat įvertinti švietimo, visuomeninių ar privačių įstaigų bei asmenų indėlį populiarinant vaikų literatūrą, ugdant estetines, bendražmogiškąsias ir pilietines vertybes, skleidžiant originalias kūrybos iniciatyvas.

Dviejų dalių premija skiriama už nuopelnus vaikų literatūros srityje – 2280 eurų – ir už nuopelnus vaikų literatūros ir skaitymo populiarinimo srityje – 520 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių