Valstybė su „Baltijos cirku“ ketina kurti bendrą įstaigą

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerija su viešąja įstaiga „Baltijos cirkas“ ketina kurti bendrą įstaigą, kuri skatins cirko meno tradicijų puoselėjimą.

Naujos viešosios įstaigos „Cirko meno akademija“ steigimo sutarties projektas yra pateiktas svarstyti Vyriausybei.

„Tikimasi, kad Kultūros ministerijos indėlis leis sustiprinti, įtvirtinti cirko, kaip profesionalaus scenos meno, įvaizdį, skatins profesionalaus cirko meno tradicijų kūrimą ir įsitvirtinimą Lietuvoje“, - rašoma Kultūros ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus komentare BNS.

Numatoma, kad Kultūros ministerija, kaip dalininkas, suteiktų naujai įstaigai patalpas. Planuojama, jog veikla būtų vystoma iš projektinės veiklos, kultūros mecenatų skirtų lėšų.

„Cirko meno akademijos“ vadove taptų „Baltijos cirko“ direktoriaus Petro Variakojo dukra Ieva Variakojytė-Reynshtrom (Ieva Variakojytė-Reinštrom).

Be kitų tikslų, įstaiga siektų puoselėti, kurti ir skleisti Lietuvos ir pasaulio cirko meno tradicijas ir vertybes, pristatyti cirko meno kūrybos laimėjimus ir sudaryti sąlygas talentingiems jauniems ir pripažintiems Lietuvos bei pasaulio cirko meno atlikėjams, jų kolektyvams pristatyti savo kūrybą „Cirko meno akademijos“ programose. Tai pat būtų siekiama užtikrinti visavertę cirko meno sklaidą šalyje ir užsienyje, formuoti šalies meninės kultūros įvaizdį, pristatant užsienio šalyse Lietuvos cirko meno laimėjimus, rašoma įmonės steigimo sutarties projekte.

Šiuo metu Lietuvoje yra 5 cirko meno įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių