8 patarimai mažų erdvių interjero dekoravimui

  • Teksto dydis:

Nusprendus pertvarkyti, atsinaujinti savo būstą, idėjų pertvarkoms atrodo apstu. Pradėjus gilintis ir rinktis interjero pertvarkos idėjas, kuriomis galėtume pasinaudoti, dažnas suprantame, jog daugelis patarimų pritaikyti didelių erdvių dekoravimui, o ne mažiems ir visko pilniems lietuviškiems butams ar nedideliems namams.

Apie tai kaip mažoje erdvėje galima susikurti išskirtinai jaukų interjerą pasakoja specialistė Svajūnė Sabaliauskaitė, kurios teigimu kiekvienas gali profesionaliai persitvarkyti savo interjero dizainą, tereikia į savo namus pažvelgti kitaip bei žinoti keletą pagrindinių taisyklių.

Dauguma nuomojamų ar senos statybos būtų yra kvadratiniai, o tai nesuteikia jaukumo. Nusprendus atnaujinti savo svetainę, kurioje reikia naujų baldų, patartina rinktis baldus su apvaliais kampais ir kurie iš pažiūros yra minkšti. Apvalūs stalai, kilimai, pagalvėlės ir baldai sukurs itin mielą kontrastą, kuris padės atnaujinti namus ir jiems suteikti jaukumo.

Renkantis kilimą – geriausia, kad jis būtų šviesus. Šviesių spalvų dekoro detalės optiškai didina kambarį ir suteikia jam erdvės jausmą. Jeigu butas dekoruotas tamsiomis sienomis, patartina palengvinti šį derinį su šviesesnės, tačiau derančios spalvos kilimu.

„Neatsisakykite užuolaidų. Jos namams suteikia daugiau jaukumo, o tinkamai pasirinkus ir priderinus, šie svarbūs akcentai gali padidinti namų erdvę. Pasirinkite išskirtinio dizaino ir išvaizdos audinius, derančius prie namų ir pakabinkite jas kitaip, nei įprasta. Jei trokštate, kad kambarys atrodytų didesnis, kabinkite jas nuo lubų iki pat grindų – taip sukuriama erdvės ir aukščio iliuzija, pataria S. Sabaliauskaitė.

Didingai atrodančius miegamuosius galima susikurti net ir mažose patalpose. Siekiant išgauti šį efektą patartina maišyti skirtingų raštų, audinių ir spalvų, geriausiai – šviesių,  užtiesalus, kurie erdvę padarys didesnę ir pripildytą gaivumo.

Perkant baldus reikia atkreipti dėmesį į jų dydį ir pagalvoti, ar jie neapkraus patalpos. Išskyrus atvejus kai kambariui norima suteikti dramatišką įvaizdį su didžiuliais baldais ir daugybe daiktų, S. Sabaliauskaitė pataria laikytis išmatavimų. Butai, kurie atrodo dideli, dažniausiai yra tokie, kuriuose baldai yra pritaikyti jų dydžiui ir gyventojams.
Mažose erdvėse patartina išnaudoti stiklo privalumą. Permatomi stalai ir kėdės ne tik atlieka savo funkciją bet ir suteikia atvirumo jausmą.

Mažose erdvėse reikia kruopščiai pasirinkti, kokių kambario detalių tam tikrose būsto vietose norima. Vieniems svetainėje reikia didelio stalo, kitiems – tik poilsio zonos. Specialistė pataria, kad nebūtina savo namuose daryti viską, kas yra suvokiama kaip „normalu“ ir būtina kiekvieniems namams. Reikia kurti tik tai, kas reikalinga ir gražu kiekvienam individualiai.

Mažuose kambariuose norint sukurti erdvės jausmą patartina naudoti veidrodžius. Tai senas, tačiau patikrintas metodas, kuris optiškai padidiną erdvę. Kuriant interjerą galima pritaikyti įvairių formų ir dydžių veidrodžius, kurie atliks ne tik savo pagrindinę funkciją, bet taip pat taps puikia puošmena namuose.

Darant net ir smulkų remontą savo namuose, svarbu įvertinti erdvę, kurioje bus daromi pertvarkymai. Kiekvienas pasikeitimas gali kardinaliai pakeisti erdvę ir pastebimai ją pakoreguoti.


Šiame straipsnyje: namaiinterjerasdizainas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dina

Dina portretas
Jei mažos erdvės,tai kam jas užgrūsti dar papildomais nereikalingais staliukais.Kodėl lentynos nepanaudoti pagal paskirtį.Knygos išmėtytos.Taurių laikiklis visai nereikalingas,nes šalia tuščia ir ne viena stiklinė lentyna nišoje.Spintelė vazai,dar vienas rakandas be jokio reikalo.Kol vaza tuščia,ji gali būti ant palangės.Labai apkrauta,tiesiog per daug pagalvėlių,nereikalingų detalių.

vv

vv portretas
Veidrodziai,veidrodziai... aisku padidins erdve,bet kai pasviecia saule,ant ju tiek dulkiu - valau ir valau kasdiena,o ju ir vel pilna. Nelabai geras sprendimas,kadangi pas mus gatviu niekas nesluoja ir neplauna,kaip sovietu laikais vaziuodavo masinos ir pildavo vandeni is upiu,taip nuplaudami dulkes,tai dulkiu nespejam valyti,o apdulkeje veidrodziai tikrai negrazina buto.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių