Kas labiau tinka jūsų charakteriui – angliška klasika ar brandus Provansas?

  • Teksto dydis:

Drabužiai gali atskleisti jūsų gyvenimo stilių, o jei kalbėtume apie namus? Ar jie gali reflektuoti jūsų charakterį? Juk dienos pabaigoje kiekvienas nori patekti į sau tobulą būstą – komforto zoną, kuri yra nuoroda į gyventojo asmenybę.

„Domus galerijoje“ įsikūrusių salonų „Lėja“, „Privee“ ir interjero studijos „Soul House“ atstovai pataria, kokio būdo žmonėms tiktų angliška klasika, o kuriems – romantiškas Provansas.

Angliškas klasikinis interjeras alsuoja istorija

Salono „Lėja“ vedėja Nomeda Žiogė mano, kad žmogaus, gyvenančio angliškos klasikos stiliaus namuose, portretą nutapyti lengva. Istorija, estetika ir gracija – kertiniai žodžiai, apibūdinantys šį gyventoją.

„Šis asmuo gerbia nesenstantį gracingą grožį, jis domisi kultūra ir politika, vertina patogumą, susietą su estetinėmis savybėmis. Jam pagrindinis dizaino elementas yra istorija. Šis stilius taip pat apibūdina gana stiprią asmenybę, kuriai visais aspektais įtaką daro ilgaamžiškumas“, – pasakoja N. Žiogė.

Jei žmogus atpažįsta save iš šio aprašymo, jo namų interjere turėtume rasti „sunkius”, amžiumi alsuojančius baldus, tokius kaip tamsinto aukso krištolo sietynas arba rakinama raudonmedžio komoda.

„Autentiškas angliškas klasikinis interjeras geba būti nesenstantis ir elegantiškas – jį yra lengviau pastebėti nei apibrėžti. Interjeras yra rafinuotas savo stilistika, turtingas detalėmis ir struktūra. Šiame interjere nepaprastai svarbu ideali simetrija bei proporcingumas. Baldai yra tarsi meno kūriniai, kokybiški ir meistriškai sukurti: raižyti ar inkrustuoti, puošti stilizuotais gėlių, augalų elementais išsaugant senąsias formas. Tai – tie dalykai, kurie suteikia atmosferai gilų tradicijos jausmą. Puikiai išlaikyta sintezė tarp sena ir nauja“, – aiškino N. Žiogė.

Romantiškas ir ramus Provanso pojūtis

Salono „Privee“ projektų vadovė Sandra Jaskevičiūtė mano, kad gyventojo pasirinktas Provanso stilius rodo jo brandumą. Jis ieško ramumos, paprastumo, šilumos ir jaukumo. Kaip pastebi pašnekovė, patys būsto savininkai taip pat yra pakankamai atsipalaidavę, neskubantys, ramaus balso ar tono.

„Soul House“ dizainerė Elžbieta Skunčikienė per ilgą darbo patirtį pastebėjo, kad nors Provanso stilių renkasi labai įvairūs žmonės, tačiau visus juos jungia širdyje slypinti romantika.

„Tai – svajokliai, duoklę atiduodantys sentimentams ir branginantys praeities prisiminimus. Juk pravėrus Provanso stiliaus namus, visų pirma pajaučiame svajingumą, kurį sukuria šviesios, pastelinės interjero spalvos. Sendinti baldai suteikia istorijos žavesio, o sentimentalią aurą kuria gausybė smulkmenų – nuotraukų rėmeliai, gėlių puokštės ir žvakės“, – apie pagrindinius Provanso stiliaus elementus kalba E. Skunčikienė.

S. Jaskevičiūtė paantrina, kad, išgirdus apibrėžimą „Provanso stilius“, visada prieš akis iškyla lengvas ir šviesus interjeras: natūralūs, tekstūriniai paviršiai ir ramios spalvos. Šio interjero lengvumas, žydintys augalai bei vasaros dvelksmo pojūtis tą pačią sekundę gali nukelti į jaukų Prancūzijos kampelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

g

g portretas
tinka tai,ka leidzia pinigine
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių