Neįprasti seminarai: mokoma, kaip atsikratyti daiktų pertekliaus

Jeigu savo namuose turite labai daug daiktų ir nežinote, nuo ko pradėti tvarkytis, rekomenduojama pasiimti du šiukšlių maišus. Į vieną jų reikia dėti tai, ką galime atiduoti, padovanoti arba parduoti, o į kitą – tai, kas seniai atsibodo ir nebeteikia džiaugsmo.

Tam reikėtų skirti ne daugiau nei 15 minučių. Vienu ypu dviejuose šiukšlių maišuose turėtų atsirasti 27 nebedžiuginantys daiktai.

Šį patarimą duodanti patyrusi šeimininkė Giedrė Bagdonienė jį išbandė ne vieną kartą ir ne tik savo kailiu – moteris jau kurį laiką veda seminarus apie efektyvų namų tvarkymą. Apie Lietuvoje neįprastų mokymų poreikį Giedrei pakuždėjo asmeninė patirtis susilaukus vaikų ir atsisakius teisininkės karjeros.

„Mes vis persikraustydavome į kitus namus – maždaug kas dvejus metus – jie būdavo vis didesni, mūsų šeima taip pat vis didėjo. Dėl to aš nemačiau reikalo iš esmės užsiimti savo „turto“ peržiūrėjimu. Ir galiausiai priėjau tokią ribą, kai turėjau tiek daug visko, kad nuo nuolatinio tvarkymosi pavargau emociškai, fiziškai, psichologiškai ir supratau, kad taip gyvent daugiau negaliu“, – pasakoja seminarų apie efektyvų namų tvarkymą lektorė Giedrė Bagdonienė.

Specialistės patarimus žiūrėkite įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių