Stilingiems namams – šiuolaikiškos langų uždangos

  • Teksto dydis:

Uždengti langus – vienas smagiausių baigiamųjų būsto įrengimo darbų. "Ir vienas svarbiausių, – sako įmonės "Žaliuzių pasaulis", atstovaujančios prekės ženklui "Solemlux", direktorius Ramūnas Musulas. – Šiandien, kai tiek daug galimybių stilingai ir moderniai uždengti langus, svarbu pasirinkti geriausią sprendimą." Vienas inovatyviausių – plisuotos žaliuzės, vertinamos dėl itin praktiškų savybių.

Universalus valdymas

Daugiau kaip 20 metų patirtį šioje srityje turintis R.Musulas stebi besikeičiančius klientų poreikius. "Langų dekorą paprastai renkasi moterys. Na, vyras nebent pinigus sumoka, – šypsosi pašnekovas. – Pasirinkimas, žinoma, priklauso nuo individualaus skonio. Prieš kokius aštuonerius metus esu matęs trijų dalių langą, uždengtą skirtingų spalvų ryškiomis ritininėmis užuolaidomis. Tiems šeimininkams gražu, ir ką tu jiems padarysi. Šiandien lietuviai renkasi labai skoningus, labai kokybiškus ir labai praktiškus sprendimus. Moterys nori tokių langų uždangų, kurioms tereikia minimalios priežiūros."

Plisuotos žaliuzės – itin lengvai įrengiama ir prižiūrima langų uždanga. Pirmą kartą girdintiems apie ją gali būti keblu suprasti, kas tai: plisuotos kaip anų laikų mokyklinės uniformos audinys, o gal aliumininių žaliuzių atmaina?

"Plisuotas žaliuzes galima laikyti tarpiniu variantu tarp vyniojamųjų užuolaidų ir žaliuzių. Iš abiejų šių rūšių uždangų plisuotos žaliuzės perimė praktiškumą, estetišką dizainą. Didžiausias jų pranašumas, palyginti su kitomis langų uždangomis, – universalus valdymas. Jos valdomos rankenėle arba virvele, kuria galite žaliuzes užfiksuoti bet kokioje padėtyje: lango viršuje, apačioje ar viduryje. Plisuotos žaliuzės padeda lengvai reguliuoti saulės spindulių srautą – galima tam tikroje lango dalyje pridengti saulės spindulius, paliekant patekti šviesai kitus laisvus lango plotus", – gaminio pranašumus vardija prekės ženklo "Solemlux" vadovas.

Modernumo gūsis

Plisuotos žaliuzės namams suteikia patrauklumo, jaukumo ir šilumos. Tai yra puiki alternatyva įprastoms horizontalioms ir vertikalioms žaliuzėms, kurios patalpai suteikia oficialumo. Ne veltui ši universali, stilinga ir praktiška langų uždanga Europoje neturi lygių.

Plisuotos žaliuzės tinka ne tik standartiniams, bet ir neįprastų formų langams. Turintiems namuose trikampius, apvalius, trapecinius langus, stoglangius – tai tikras išsigelbėjimas.

"Kadangi galime pasiūlyti didelį audinių asortimentą, plisuotos žaliuzės gali būti pritaikomos įvairaus stiliaus patalpoms. Jos tinka tiek svetainėje, tiek miegamajame, tiek virtuvėje ar vonios kambaryje. Jei vasarą jūsų namai tampa tikru šiltnamiu, plisuotos žaliuzės palengvins ne tik jūsų, bet ir kambarinių augalų gyvenimą", – atkreipia dėmesį R.Musulas.

Lietuva apskritai yra lyderė Baltijos šalyse, mes greičiausiai perimame langų uždangų madas iš Vakarų Europos.

Prie tokio plisuotų žaliuzių universalumo prisideda ir jų gamybai naudojamos aukščiausios kokybės medžiagos. Dėl to šios langų uždangos itin ilgai tarnauja ir patiria minimalią aplinkos įtaką: plisuotų žaliuzių audinys netraukia dulkių, neblunka, nesielektrina, yra atsparus drėgmei, puikiai išlaiko pirminę formą.

Plisuotos žaliuzės neatima nė kiek vietos iš palangės, nes joms nereikalinga kasetė. "Ko gero, jas be vargo galėtų ir pačios moterys pritvirtinti", – spėja R.Musulas ir rodo itin paprastą pritvirtinimą iliustruojančią vaizdo medžiagą. Išties tereikia vos kelių judesių, ir langus jau puošia plisuotos žaliuzės, kurias lygiai taip lengvai galima nusiimti ir išvalyti sausuoju ar drėgnuoju būdu.

Dar viena ilgaamžiškumo priežastis – visos konstrukcijos gaminamos ne iš metalo, o iš aliuminio. "Jos visiškai nerūdija, todėl ilgainiui toje pačioje konstrukcijoje galima pakeisti audinį ir džiaugtis naujomis uždangomis", – atskleidžia pašnekovas.

Pirmą kartą pamatęs plisuotomis žaliuzėmis uždangstytus automobilio langus, R.Musulas iš pradžių nustebo. Tenka jas montuoti laivuose, jachtose, tačiau, pasirodo, amerikiečiai jau seniai tokiu būdu dangsto ir automobilių langus.

Išmanieji sprendimai

R.Musulas giria lietuvių skonį uždengiant namų akimis vadinamus langus. "Lietuva apskritai yra lyderė Baltijos šalyse, mes greičiausiai perimame langų uždangų madas iš Vakarų Europos, po mūsų jau rikiuojasi Latvija, Estija, Skandinavija", – sako bendrovės, tiekiančios produkciją ir Europos šalims, vadovas.

Prieš dešimt metų įkurta bendrovė šiandien bendradarbiauja su viena didžiausių pasaulyje žaliuzių gamybos kompanijų ir produkciją tiekia visu pajėgumu. "Kai įsikūrėme krizės laikais, per savaitę atlikdavome vos du ar tris užsakymus. Šiandien užsakymų skaičius vien per dieną išaugo keliasdešimt kartų, – pasakoja didmenomis ir mažmenomis produkciją tiekiančios įmonės direktorius ir apgailestauja, kad trūksta darbo jėgos. – Kai paskaitai apie nedarbo lygį, net pikta darosi: kur tie bedarbiai, vežkit juos pas mus."

Vidines, lauko žaliuzes, langų tinklelius gaminanti ir montuojanti įmonė daug investuoja į moderniąsias technologijas. "Ką tik įsigijome audinių pjaustymo įrenginius, kurių greitis – stulbinantis. Mažiau nei per 2 sek. pjaustymo mechanizmas atpjauna audinį suvažinėdamas pirmyn ir atgal!" – džiaugiasi naudinga investicija įmonės direktorius, drauge su kolektyvu gyvenantis įkurtuvių nuotaikomis: netrukus įmonė įsikurs daugiau kaip 1 tūkst. kv. m patalpose.

Naujienas savo darbo srityje atidžiai sekančiam R.Musului tenka daug važinėti po pasaulines parodas. Kokias naujausias tendencijas galima apčiuopti? "Didžiausios inovacijos – valdyme, kuris vis labiau paprastinamas. Žmonės nori kuo mažiau mechaniško darbo, siekiamybė – kiloti langų uždangas mobiliuoju telefonu", – pasakoja apie išmaniųjų namų sprendimus R.Musulas.

www.solemlux.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai laiku :)

Labai laiku :) portretas
Kaip tik statau nama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių