Vonios kambario interjerui lietuviai skiria vis daugiau dėmesio: svarbios net detalės

  • Teksto dydis:

Namus ir butus įsirenginėjantys lietuviai daugiau dėmesio skiria vonios kambario interjerui ir jis įgauna vis didesnę reikšmę kiekvienuose namuose, pastebi interjero dizaineriai ir vonios kambario įrangos pardavėjai.

„Vonios plytelės yra viena iš gyvenimo tragedijų. Kai žmonės ima jas rinktis, tampa aišku, kad pasaulyje tokios, kokių reikia, dar nėra pagamintos“, – juokėsi interjero dizainerė Kristina Grybaitė.

Vonia – kaip kambarys

Interjero dizainerė pastebi, kad žmonės dėmesį kreipia ne tik plyteles ar pačią įrangą, tačiau ir į detales. Pavyzdžiui, gėles arba veidrodžius. 

„Populiaru vonios kambarį tarsi priartinti prie paprasto kambario, sukuriant tokį jo įvaizdį. Tai – ir medinės grindys vonioje, medžio imitacijos plytelės, iš dalies dažytos sienos ar net tapetai, pakabinamas šviestuvas“,– vardijo K.Grybaitė.

Populiaru vonios kambarį tarsi priartinti prie paprasto kambario, sukuriant tokį jo įvaizdį.

Dar viena dilema įsirenginėjant vonios kambarį – ar rinktis dušo kabiną, ar vonią.

Dizainerė pastebi, kad mažiau populiarios didžiulės kampinės vonios, nors būna, kad poros tokias perka todėl, kad abu kartu galėtų maudytis. Tačiau, kaip paaiškėja vėliau, dažniausiai tuo nesinaudoja, mat vandens procedūroms renkasi SPA centrus. 

„Mes Lietuvoje jau esame turėję margas, įvairių formatų plytelėmis išklotas vonias, tad dabar vyrauja vientisas spalvinis sprendimas, populiarus interjere yra akmuo“,– pasakojo K.Grybaitė.

Klasikiniuose interjeruose būdingos detalės, bordiūrai, užbaigimai, apvadai, o kuriantys minimalistinį interjerą renkasi didelių formatų ir plonas plyteles.

Svarbu rinktis kokybišką santechniką

„Kalbant apie santechniką, madinga retro stiliaus santechnika, aptakesnės formos, populiarios modernaus dubens formos vonios, įmontuojami tualetai, duše – berėmės stiklo  konstrukcijos, retas dušas turi padą ir yra tik suformuotas nuolydis bei išklota plytelėmis.

Vonios kambaryje žmonės nori jaukumo – tokia yra interjero tendencija“,– sakė specialistė.

Pasak K.Grybaitės, įsirenginėjant vonią visų pirma patariama rinkis kokybišką santechniką.

„Taupyti galima perkant plyteles ir rinktis jas ne žinomo ir brangaus gamintojo. Plytelių pasirinkimas yra įvairus – nuo 7 iki 300 eurų už kvadratinį metrą. O investuoti reikia į santechniką, nes atsibos keisti nekokybišką dušo galvą ar maišytuvą“,– kalbėjo K.Grybaitė.

Sprendimus diktuoja moterys

Prekybos miestelyje „Urmas“ jau 23 metus įvairiomis vonios kambario prekėmis bei įranga prekiaujančios įmonės ARV vadovas Aldas Adomaitis sako, kad nusipirkti vonios kambario įrangą galima nuo maždaug 1,5 tūkstančio eurų.

„Ir aukštyn. Priklausomai nuo to, ko žmogus nori ir kiek tam numatęs skirti pinigų“, – sakė A. Adomaitis.

Įvairių gamintojų įranga prekiaujančios įmonės vadovas pastebėjo, kad kuo toliau, tuo lietuvių finansinis krepšelis tampa didesnis.

Ne vieną vonios kambario interjerą Vakarų Europos valstybėse matęs verslininkas tvirtina, kad dažnas lietuvis vonios kambarį įsirengęs ir gražiau, ir šiuolaikiškiau nei kitų šalių gyventojai.

Į Kauną įsigyti prekių atvažiuoja ne tik kauniečiai, tačiau ir kitų regionų gyventojai, o prekybininkai sako esantys vieni pirmųjų, prekybą pradėję prekybos miestelyje.

„Nors iš karto buvo nuomonė, kad čia – tik pigios prekės, tačiau taip nėra, mes prekiaujame ir žinomų, kokybiškų prekės ženklų gaminiais. Kuo daugiau turime ką pasiūlyti, tuo daugiau ir parduodame“, – kalbėjo A. Adomaitis.

Verslininkas pastebėjo, kad dažniausiai rinktis prekių ateina moterys – jos diktuoja sprendimus, o vyrus atsiveda kai reikia sumokėti ir parsivežti pirkinius.

Pasak A. Adomaičio, dideles dušo galvas dažniau linkę rinktis vyrai, o moterims jos nėra tokios patrauklios.

„Galbūt moterys bijo sušlapti plaukus?“, – juokavo A. Adomaitis.

Keičiasi ir gaminių spalvos, tad pirkėjai renkasi ne tik baltą, tačiau pilką ar juodą įrangą, pavyzdžiui, maišytuvus.

„Visi mes skirtingi. Skirtingi mūsų poreikiai, piniginės storis, todėl negalėčiau įvardinti tipinio pirkėjo.

Parduodame tiek vonių, tiek dušo kabinų. Tai priklauso ir nuo to, ar namuose yra vienas, ar keli vonios kambariai. Jei keli, tuomet viename iš jų būtinai įrengiama vonia“, – pasakojo A. Adomaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kovo 14 -toji – Pi diena: matematika, mokslas, pyragai ir dar daugiau
    Kovo 14 -toji – Pi diena: matematika, mokslas, pyragai ir dar daugiau

    Viso pasaulio matematikos entuziastai – nuo studentų iki raketų mokslininkų – ketvirtadienį švenčia Pi dieną: kovo 14-ąją arba 3/14. Tai pirmieji trys begalinio skaičiaus, turinčio daugybę praktinių paskirčių, skaitmenys. ...

  • Tvarkos ekspertė J. Mikštė: atsikratę nereikalingų daiktų, pradėsime laisviau kvėpuoti
    Tvarkos ekspertė J. Mikštė: atsikratę nereikalingų daiktų, pradėsime laisviau kvėpuoti

    „O, Dieve, aš ir nežinojau, kad pas mus tiek daiktų!“ – tai beveik kasdien girdi namų tvarkos ekspertė Jovita Mikštė. „Aš tvarkau ne tik spintas, bet ir žmonių galvas, jų mintis“, – tikina profes...

    6
  • Žaliuojantys prieskoniai prišauks pavasarį
    Žaliuojantys prieskoniai prišauks pavasarį

    Aromatingos ir ryškių skonių prieskoninės žolelės jau tūkstančius metų naudojamos įvairiuose receptuose. Tačiau  prieskonines žoleles reikėtų vertinti ne tik dėl plataus panaudojimo virtuvėje, bet ir naudos sveikatai. ...

  • Interjero tendencijos pavasariui
    Interjero tendencijos pavasariui

    Ilgėjančios dienos primena, kad pavasaris jau čia pat. Ir niekas taip neįkvepia pokyčiams namuose, kaip šis sezonas. Interjero dizainerė Eimantė Nemanė pristato svarbiausius šio pavasario akcentus ir dalijasi idėjomis, kaip atsinaujinti ...

  • Auksarankė Vida: lietuvės moka viską – ir siuvinėti, ir krosnį sumūryti
    Auksarankė Vida: lietuvės moka viską – ir siuvinėti, ir krosnį sumūryti

    Sulaukusi skambučio, Vida Navikienė labai nustemba. Netiki, kad ką nors galėjo sudominti jos, kaip pati sako, širdžiai mieli žaidimėliai. O tie žaidimėliai iš tiesų mieli: pačios kurtais raštais išsiuvinėtos apykaklės, ...

    6
  • Laikas pradėti rūpintis balkonų grožiu
    Laikas pradėti rūpintis balkonų grožiu

    Vešlios, žiedais apsipylusios gėlės balkone – malonumas ir savoms akims, ir viso namo puošmena. Vasario ir kovo mėnesiai – laikas imtis ne tik daržovių, prieskoninių žolelių sėjos, bet ir pasirūpinti, kad, atšilus or...

    4
  • Atraskite kokybiško miego privalumus
    Atraskite kokybiško miego privalumus

    Nauja lova nėra tik investavimas į interjero dizainą, tačiau tai – investicija į pačius jus. Šiais laikais vis dažniau susiduriant su prasta miego kokybe puolame ieškoti sprendimų, kaip tai išspręsti, tačiau retai atsižvel...

    1
  • Žiedų atgaiva pavasario išsiilgusiems namams
    Žiedų atgaiva pavasario išsiilgusiems namams

    Gėlių puokštė – akimirksniu namus pagyvinanti puošmena. Deja, kartais jos dovanojamas džiaugsmas toks trumpalaikis... Ką reikia žinoti, norint ilgiau mėgautis skintų gėlių grožiu? Kaip jomis rūpintis pamerkus į vazas, o prireik...

  • Amatininkas su menininko siela, surengęs baldų parodą: norisi pačiupinėti senąją kultūrą
    Amatininkas su menininko siela, surengęs baldų parodą: norisi pačiupinėti senąją kultūrą

    Praėjusieji metai Mantvydą Vilį mestelėjo į permainų sūkurį. 35-erių vyras paliko sostinę ir išsikraustė gyventi į provinciją, Švenčionėlius, kur įsikūrė pats ir įkūrė savo medžio dirbtuves „MMV Crafts“. Jose ir ...

    4
  • Madingiausios dizaino tendencijos: kas populiaru interjere?
    Madingiausios dizaino tendencijos: kas populiaru interjere?

    Savitumas, individualizmas ir paprastumas, garsiausių pasaulio interjero dizainerių sutarimu, geriausiai apibūdina pagrindines 2024-ųjų namų įrengimo tendencijas. Todėl būstų šeimininkų kaltinti kiču ar stilių nesuderinamumu šiemet n...

Daugiau straipsnių