20-metį pažymės komedija apie netradicines lietuvių vestuves

  • Teksto dydis:

1999 m. pavasarį įkurta kompanija UAB „ACME Film“ mini savo veiklos dvidešimtmetį ir imasi naujo ambicingo projekto – komedijos apie lietuviškas, bet netradicines vestuves.

Juosta pasakos apie paprastą lietuvišką šeimą, besiruošiančią mylimos dukters vestuvėms. Viskas būtų nuostabu, jei ne viena „smulkmena“: išsvajotasis žentas yra kilęs iš egzotiško krašto. Jį pagaliau išvydus, konservatyvius tėvus ištinka šokas. O tuomet prasideda ištisa virtinė nuotykių, nesusipratimų ir komiškų situacijų, kylančių iš kultūrinių bei socialinių skirtumų, įsišaknijusių stereotipų ir nepagrįstų baimių.

Naująją juostą, humoro forma priminsiančią, kaip svarbu atvira širdimi priimti kitokią kultūrą, prodiusuoja vienas sėkmingiausių lietuviškų filmų prodiuseris Žilvinas Naujokas („Ir visi jų vyrai“, „Tadas Blinda. Pradžia“, „Tarp pilkų debesų“) bei Ričardas Marcinkus („Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, „Pakeliui“).

Į režisieriaus kėdę sės Simonas Aškelavičius („Poilsiautojai: pavydo žaidynės“, „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, „Valentinas vienas“, TV serialas „Dar pažiūrėsim“). Filmo premjera kino teatruose numatoma kitų metų vasario mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių