37 metų aktorė – per sena meilužės vaidmeniui?

  • Teksto dydis:

„Oskarui“ nominuotai amerikiečių aktorei Maggie Gyllenhaal (Megi Džilenhol) buvo pareikšta, kad būdama 37 metų amžiaus ji esanti per sena vaidinti 55 metų vyro meilužę.

Apie tai pati aktorė papasakojo viename interviu, kuris ketvirtadienį buvo paskelbtas internete.

„Kai esi Holivudo aktorė, esama dalykų, kurie išties kelia nusivylimą ir visąlaik mane stebina“, - sakė M.Gyllenhaal interviu „TheWrap Magazine“.

„Esu 37 metų, ir neseniai man buvo pasakyta, kad esu per sena vaidinti 55 metų vyro meilužę. Man tai sukėlė nuostabą. Pasijutai blogai, tuomet supykau, o vėliau iš to pasijuokiau“, - pasakojo aktorė.

Šie M.Gyllenhaal komentarai iš karto sulaukė atgarsio socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“, o salon.com. pakomentavo, kad ši situacija „puikiai atskleidžia, koks neadekvatus ir komiškai seksistiškas iš tiesų yra Holivudas“.

Anksčiau šį mėnesį Amerikos pilietinių laisvių sąjunga (ACLU) paragino vyriausybę imtis veiksmų mažinti „plačiai paplitusią režisierių moterų atskirtį“ JAV kino ir televizijos pramonėje.

Laiškuose už pilietines teises atsakingoms federalinėms ir Kalifornijos valstijos valdžios institucijoms ACLU pažymėjo, kad režisierės moterys susiduria su „sisteminga diskriminacija bei atskirtimi“, ir tai negali būti toleruojama.

ACLU duomenimis, 2014-aisiais iš 250 pelningiausių metų filmų režisierių moterys sudarė tik 7 proc. - 2 proc. mažiau nei 1998 metais.

M.Gyllenhaal, kuri yra vyresnioji aktoriaus Jake'o Gyllenhaalo (Džeiko Džilenholo) sesuo, 2009 metais buvo nominuota „Oskarui“ už vaidmenį juostoje „Pašėlusi širdis“ (Crazy Heart).

Jos brolis 2005-aisiais pelnė „Oskarą“ už darbą filme „Kuprotas kalnas“ (Brokeback Mountain).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių