5 klausimai G. Paškevičiui

  • Teksto dydis:

Gytis Paškevičius – pirmasis didžiųjų šalies arenų užkariautojas, pramintas Lietuvos muzikos seru. Nors pastaraisiais metais atlikėjas itin retai matomas ir girdimas žiniasklaidoje, artėjančio pasirodymo uostamiestyje proga mielai sutiko atsakyti į keletą klausimų apie kūrybą, sceną bei koncertus.

– Kas jus įkvepia kurti?

– Turbūt tai klausimas, į kurį neturiu atsakymo. Viena daina gali gimti netikėtai ir greitai, tačiau būna tokių kūrinių, su kuriais gyvenu daugybę metų. Nenoriu kurti kaip konvejeris – tikiu, kad brandžioms ir prasmingoms dainoms reikia laiko. Nėra prasmės kurti tam, kad kurtum. Kiekviena daina privalo turėti savastį, jeigu jos nebūtų, tada kūryba bereikšmė.

– Ar mėgstate gerbėjų dėmesį?

– Muzika – didžiausia mano gyvenimo aistra po žvejybos (juokiasi). Būtent muzika į mano gyvenimą atnešė kūrybą, sceną ir gerbėjus. Esu daug metų scenoje, tačiau į ją visada lipu su didžiuliu jauduliu ir baime. Bet vos tik pradedu dainuoti, viskas atsistoja į savo vietas. Gyvenime nemėgstu perdėto dėmesio, todėl stengiuosi kuo mažiau rodytis žiniasklaidoje. Mano vieta scenoje – su gitara ir dainomis.

Mano vieta scenoje – su gitara ir dainomis.

– Ar šiuo metu kuriate naujas dainas?

– Taip. Labai daug laiko praleidžiu studijoje, įrašinėdamas naujas dainas. Jeigu viskas klostysis taip, kaip planuojame su komanda, tai netrukus mano muzikos gerbėjai išgirs naujus kūrinius ir galės juos įvertinti.

– Kada koncertuosite Klaipėdoje?

– Rugsėjį vyks koncertinis turas per keturis miestus ir, žinoma, jokiu būdu neaplenksiu Klaipėdos! Kai tik galiu, visada atvažiuoju į uostamiestį ir, tiesą sakant, baltai pavydžiu klaipėdiečiams, nes jie bet kada gali džiaugtis jūra.

Pasiilgau scenos, dainavimo žmonėms, todėl nusprendžiau, kad publikai reikia pristatyti ne tik žinomas, bet ir naujas dainas. Koncertinį turą pavadinome "Akimirka. Gyvenimas. Istorija". Juk per gyvenimą patiriame daugybę nuostabių akimirkų, kurios virsta gyvenimo istorija. Todėl koncerto metu kalbėsimės ir dainuosime apie bėgantį laiką ir gražiausius prisiminimus.

– Ar sunki muzikanto duona?

– Ką bedarytum, jei į darbą įdedi visą dūšią, tas darbas sunkus. Kita vertus, jis suteikia daug malonių akimirkų, kurios vadinamos gyvenimu. Būna dienų, kai kartais labai pavargstu nuo kūrybos, tačiau be jos savo gyvenimo neįsivaizduoju. Sako, jeigu nori nedirbti, susirask mylimą darbą – jį aš ir darau. Manau, kiekvienas pasirenka savo kelią. Manasis – muzika, ir aš tuo džiaugiuosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių