90-ųjų radijo laidos jaunimui – atviros kūrybai ir neįtikėtinai populiarios

90-metį minintis LRT radijas kviečia klausytojus nusikelti į paskutinį praėjusio amžiaus dešimtmetį – būtent tada radijuje atsirado legendomis tapusių muzikinių laidų jaunimui.

Viena jų – „Jaunimo muzikos studija“, kurią sukūrė Jolanta Jurkūnienė ir Edmundas Žalpys, o kiek vėliau jos vairą perėmė ilgametis LRT darbuotojas Darius Užkuraitis.

„Nepritariu požiūriui, kad radijas kuo nors nusileidžia televizijai ar spaudai. Tai yra galinga žiniasklaidos priemonė, turinti milžinišką poveikį. Mūsų sukurta „Jaunimo muzikos studija“ buvo unikalus reiškinys. Tais laikais jaunimo be muzikos įsivaizduoti nebuvo įmanoma – mes visi tuo gyvenome. Muzikinės grupės tuo metu kūrėsi kaip pasiutusios: vienos grojo popmuziką, kitos – roką ir jos visos susidurdavo su problema – nebuvo kur paskelbti muzikos kūrinių. Tuo metu komercinių radijo stočių nebuvo, gyvavo vienintelis Lietuvos radijas. Atsiradusi „Jaunimo muzikos studija“ buvo atvira bet kokiai kūrybai, ir jaunimas tiesiog veržėsi į ją. Sulaukdavome tūkstančių gerbėjų laiškų“, – pasakojo J. Jurkūnienė.

Anot jos, „Jaunimo muzikos studija“, rinkdavusi geriausių muzikos kūrinių TOP 10, buvo ypatinga dar ir tuo, kad laidas transliavo ne tik iš radijo studijos, bet ir iš pilnutėlių Vilniaus sporto rūmų.

Lietuvos radijuje 1991-aisiais, pakviestas J. Jurkūnienės, darbą pradėjo ir dabartinis LRT Opus vadovas Darius Užkuraitis. Netrukus perėmęs „Jaunimo muzikos studijos“ vairą, kiek pakeitė laidos formatą ir sukūrė kitą populiarią laidą jaunimui – „Radijo gama“.

Plačiau – garso įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių