Abejojama „Fusedmarc“ sėkme „Eurovizijoje“

Lietuvos grupės "Fusedmarc" daina "Eurovizijoje" patirs fiasko. Tuo tikri lažybininkai, mūsų atlikėjams skyrę didžiausią lažybų koeficientą, kuris reiškia, kad mūsų šalies atstovai patekti net į konkurso finalą šansų beveik neturi.

Prognozuoti sunku

Jau nuo pat pirmojo "Eurovizijos" konkurso 1956 m. žmonės lažinosi dėl šio renginio rezultatų, statydami pinigines sumas ar šiaip tik iš azarto.

Šiemet didžiausios lažybų kontoros jau irgi siūlo "Eurovizijos" lažybų kombinacijas.

Pagal skelbiamas prognozes, statymai už Lietuvos atstovų grupės "Fusedmarc" dainą "Rain of Revolution" būtų pasmerkti beviltiškam pralaimėjimui.

"Mūsų atlikėjų daina yra kitokia, neformatas. Viskas priklausys, kiek tokių kitokių dainų bus mūsų pusfinalyje. Sėkmę prognozuoti labai sunku, galbūt į šią dainą žiūrovai ir atkreips dėmesį, o galbūt ją užgoš kitos melodingos dainos. Tokie eksperimentai kartais pasiteisina, kartais ne. Pamenu, prieš kelerius metus estai atliko įdomią dainą, bet jie į finalą neprasimušė", – dėstė prodiuseris Gintaras Bendžius.

Su San Marinu – paskutiniai?

Anot lažybininkų, didžiausius šansus laimėti "Eurovizijos" finalą turi Italija (jos lažybų koeficientas 1,50), paskui rikiuojasi Portugalija (koeficientas 7), Bulgarija (8,50), Švedija (10), artimiausios mūsų kaimynės Estijos šansai irgi ne tokie jau menki (koeficientas 51).

Lietuva kartu su Latvija ir dar 17 šalių, tarp jų Norvegija, Baltarusija, Ukraina, Vokietija bei kitos, lažybininkų nuomone, turi patį mažiausią šansą tapti konkurso "Eurovizija" nugalėtojais. Jų lažybų koeficientas – 101.

Lažybininkai mano, kad finale į TOP dešimtuką veikiausiai pateks Italija, Švedija, Portugalija, Rumunija, Azerbaidžanas, Australija, Danija, Olandija, Prancūzija ir Belgija. Estai, anot lažybininkų, galėtų būti 11-oje vietoje. Lietuvai ir San Marinui pagal šias lažybas atitektų paskutinės dvi vietos.

Be to, jau antrajame konkurso pusfinalyje Lietuvos atstovams, lažybininkų skaičiavimais, prognozuojama paskutinė vieta, Lietuvai skiriamas lažybų koeficientas – 201, pusfinalio favoritai – Bulgarija (1,70), Danija (7), Estija (10), Izraelis (12).

Pagal lažybininkų logiką, Lietuva ir San Marinas turi mažiausiai šansų patekti į "Eurovizijos" finalą.

Suloš patriotizmo korta?

Remiantis ankstesnių metų rezultatais, Airija "Eurovizijos" nugalėtoja tapo 7 kartus, daugiausia iš visų dalyvaujančių šalių.

Švedijai ir Prancūzijai sekėsi taip pat neblogai – šios šalys laimėjo konkursą po penkis kartus.

Tik Prancūzija paskutinį kartą konkursą laimėjo 1977 m. Manoma, kad prancūzai ir britai gauna daug balsų dėl didelio dėmesio Europoje ir visame pasaulyje.

Nors "Eurovizijos" balsavimas kiek politizuotas, yra manoma, kad Švedijai ir Airijai laimėti konkurse padėjo jų žemas politinis vertinimas.

Už mūsiškius daugiausia turėtų balsuoti lietuvių emigrantai.

Pastebima, jog tų valstybių atlikėjai, kurių didelės emigrantų diasporos susitelkusios kitose šalyse, dažnai viršija lūkesčius.

"Mūsų atlikėjus rinko komisija ir žiūrovai, tad pretenzijų niekam reikšti negalime. Manyčiau, už mūsiškius daugiausia turėtų balsuoti lietuvių emigrantai. Jie – mūsų koziris. Tada jau nebesvarbu, kokia daina, čia stipriai lošia patriotizmas. Aš pats nesilažinu, bet manau, kad didžiausius šansus turi Italijos atstovas", – įsitikinęs G.Bendžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
eh.. sunki ta menininko dalia. Kurdamas visa sirdi atiduodi, o "kritikai" tave uz tai purvais apdrabsto. Linkiu dideles stiprybes Fusedmarc.

na

na  portretas
šiaip ar taip-sėkmės jai.O ne kaip visada.Gal įvyks stebuklas.Jeigu urkė už staugimą laimėjo 1mą vietą tai ir šita cibulka gal ką išloš

Kas balsavo?

Kas balsavo? portretas
Netikiu, kad lietuviai galejo isrinkti sia neiskios kilmes giedorka.....kas mate siuzeta interviu , tai pakraupe, nemoka nei lietuviskai, nekalba angliskai, nors dainuoja, (ka mokesi mokykloje?), jeigu tai ziurejo uzsienyje gyvenantys, tai nieks nebalsuos siais metais.....
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių