Iš Airijos į gimtinę sugrįžęs lietuvis: pavargau vergauti pinigams

  • Teksto dydis:

12 metų Airijoje gyvenęs Kęstutis Naravas atgal į Lietuvą pasuko kardinaliai pakeitęs gyvenimo būdą ir mąstymą. „Pavargau vergauti pinigams“, – sako Kęstutis, supratęs, kad visai ne turtai žmones daro laimingais.

Sveikata ir artimieji šalia – tikrosios vertybės, ne kartą LRT TELEVIZIJOS laidoje „Emigrantai“ pakartos šis vyras.

Visą gyvenimą save Kęstutis vadino patriotu, todėl priimti sprendimą išvykti į Airiją jam buvo labai skaudu ir nelengva. Tačiau tada atrodė, kad be didelių pinigų gyvenime nebus laimės. Ne dėl savęs, bet dėl buvusios žmonos ir vaikų. K. Naravas tikins, jog darbo žmones emigracijoje myli, ypač jeigu jie dirba daug ir sukandę dantis nesiskundžia viršvalandžiais: „Iš darbdavio daug reikalauti negali, užtat jam turi leisti diktuoti taisykles.“

Nors Airiją prisijaukino, Kęstutis taip jos niekada ir nepamilo. Kaip dabar tikina – jam visada reikėjo dingsties, kad iš ten galėtų išvažiuoti. „Nesitikėjau, kad tokia diena ateis, bet ji atėjo“, – prisipažins jis. Deja, viskas įvyko labai skaudžiomis aplinkybėmis: „Darėsi vis sunkiau dirbti, tiek daug nebeuždirbdavau krizės metu ir po jos. Bet pagrindinis dalykas tai buvo skyrybos. Po jų jau nebeliko prasmės pasilikti.“

Iki šiol K. Naravas nesuprato, kas gi nutiko buvusiai žmonai, kad ji nusprendė sugriauti jų bendrą šeimą. Pasak vyro, negailėjo jai ir dėmesio, ir pinigų.  „Emigravome, kad šeima sutvirtėtų ir turėtų rimtą pagrindą po kojomis, tačiau viskas įvyko atvirkščiai“, – sakys jis. Skyrybos Kęstutį privertė tapti visiškai kitokiu žmogumi. Jis ėmė galvoti apie tuos dalykus, apie kuriuos niekada nesusimąstydavo. Vyras ėmė dėlioti visai naują gyvenimo planą.

Iš emigracijos Airijoje sugrįžęs K. Naravas šiuo metu gyvena tarp Vilniaus ir Molėtų. Naujieji vyro ir jo dabartinės mylimosios namai pastatyti iš molio. Juose nėra jokių miesto žmogui įprastų patogumų – kanalizacijos, pastovios elektros ar šildymo.

Pabėgti nuo įprasto pasaulio ir daugybės patogumų iš pradžių Kęstučiui buvo sudėtingas išbandymas, tačiau ilgainiui jis apsiprato ir pajuto, kad taip geriau. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Pavargai” vergauti” kitoje šalyje,už keturguvai didesnius atlyginimus,tai vergausi savoje ,tik už ketvirtadalio atlyginimą.Vergausi savoje šalyje ir būsi runkelis,šunauja ,balvonas.

Egle

Egle  portretas
Saunu, kad grizote ir kad kuriates. Sekmes Jums! Ir nekreipkite demesio i piktus komentuotojus. Jie tiesiog nezino ka kalba, tiesiog pavydus ir pikti ant saves, tik lengviau issilieti ant kitu.

Rimas

Rimas portretas
Vyru Lietuvoj labai truksta.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių