Akių operacija V. Baumilai leis Vienoje jaustis drąsiau

Malonus sutapimas – pernai, gegužės 16 d., lazerinės akių chirurgijos pradininkas Lietuvoje Algimantas Gutauskas mūsų šalies pasiuntiniui „Eurovizijoje“ Vaidui Baumilai atliko regėjimo korekciją lazeriu, o šiemet tą pačią dieną jis su Monika Linkyte dainuos antrojoje konkurso repeticijoje Austrijos sostinėje Vienoje.

Prieš išvykdamas į Vieną Lietuvos duetas peršalo, todėl per pirmąją repeticiją, vykusią trečiadienį, Vaidas su Monika jaudinosi, kad nesugebės dainuoti taip, kaip galėtų. Tačiau abu tikisi, kad vaistai padės atsigauti ir jau šeštadienio repeticija bus kur kas spalvingesnė ir produktyvesnė.

Antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio, kur mūsiškiai dainuos dainą „This Time“, su nekantrumu laukia ne tik Monikos ir Vaido artimieji bei visi Lietuvos sirgaliai, bet ir Vaidui akis operavęs A. Gutauskas.

„Esu absoliučiai ramus – peršalimas ar virusas Vaido akims ir regėjimui tikai neturės jokios įtakos. Jis buvo atvykęs pas mane pasitikrinti prieš kelis mėnesius. Patikros rezultatai buvo puikūs – regėjimas šimtaprocentinis“, – paaiškino A. Gutauskas, paklaustas, ar peršalimas gali pakenkti Vaido akims.

Regėjimo korekcijos operacija Vaidui prieš metus praėjo be jokių komplikacijų. Iš karto po jos dainininkas šmaikštavo su chirurgu, o aplūžusius akinius užkabino ant klinikoje esančio manekeno, kurio apdaras – iš čia operuotų pacientų akinių.

Iki pažinties su A. Gutausku ir operacijos Vaidas be kontaktinių lęšių arba akinių negalėjo apsieiti daugiau nei 15 metų. Jo regėjimas buvo nusilpęs iki -4. Regėjimo korekcijos operacija leido dainininkui pamiršti, ką reiškia baimintis scenoje, kad gali iškristi lęšis arba nukristi akiniai ir dėl to teks prarasti koordinaciją.

Operacija Vaidą visam likusiam gyvenimui išlaisvino ir nuo regėjimo problemų turintiems žmonėms būtinų gyvenimo būdo taisyklių – visada nakčiai išsiimti kontaktinius lęšius ir kas mėnesį juos pasikeisti į naujus.

„Ne kartą su lęšiais esu miegojęs, ir daugiau nei po mėnesį nešiojęs tuos pačius. Visam gyvenimui atsisveikinęs su akiniais ir lęšiais, pasiilgsiu tik vieno dalyko – apsilankymo vienoje Vilniaus akinių parduotuvėje, kurioje būdavau laukiamas kaip mylimas vaikas“, – prisipažino Vaidas.

Pasakodamas draugams apie savijautą po operacijos, jis dažnai prisimena, jog kelis kartus net naktį yra vairavęs su tamsiais akiniais, nes šviesoforų spalvos atrodę tokios ryškios, kad tiesiog akindavo. Prieš operaciją net patys kokybiškiausi lęšiai ar akiniai nepadėdavo pasaulio matyti tokiomis ryškiomis spalvomis, kokiomis jį Vaidas mato dabar.

Tačiau regėjimo korekcijos operacija ne tik paryškina gyvenimo spalvas.

„Trumparegiai, nešiojantys akinius, nusiėmę juos žiūri šiek tiek prisimerkę, šiek tiek neužtikrintai. O po regėjimo korekcijos operacijos mano pacientų žvilgsnis pasidaro kur kas aiškesnis, tvirtesnis, labiau fiksuotas. Jie tampa labiau savimi pasitikintys.

Džiaugiuosi, kad pasitikėjimas, atsirandantis po operacijų, atsispindi ne tik akyse, bet ir veido bruožuose, laikysenoje, išvaizdoje. Tikiuosi, kad ir Vaidui operacijos rezultatai padės „Eurovizijos“ scenoje jaustis užtikrintai, ko neabejotinai reikia pergalei“, – palinkėjo  A. Gutauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Isterikė

Isterikė portretas
Daktaras sutvarkė regėjimą ir man, ir mano sūnui. Gailiuosi tik vieno, kad nepašalinau trumparegystės anksčiau, kai buvau jauna. Dabar visiems pasakyčiau, kad akiniai - tai protezas, apsunkinantis gyvenimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių