Aktorės kūrybos vakaras

I.Simonaitytės bibliotekos Renginių salėje šiandien 18 val. – uostamiesčio Dramos teatro aktorės Nijolės Sabulytės kūrybos vakaras „Gyvenime tavęs ieškojau dainomis“.

„Gimiau per pačias Vėlines, o vardą parinko tėvelis. Po daugel metų sužinojau, kad tą naktį, prieš man gimstant, budėdamas jis skaitė romaną apie Nilo upę, jos gražius krantus. Tai ir nusprendė – tegu bus dukrelė vardu Nijolė“, – pasakojo N.Sabulytė.

Šie metai aktorei – jubiliejiniai. Jos gimtasis miestas – Vilnius, tačiau didžioji gyvenimo dalis susieta su Klaipėda. Ji dar vaikystėje žinojo, kad bus aktorė, ir niekas kitas. Svajonė išsipildė, ji Vilniaus konservatorijoje įgijo aktorės specialybę ir atvyko dirbti į Klaipėdos dramos teatrą, kurio scenoje sukūrė dešimtis įspūdingų vaidmenų. „Į nieką aktorystės neiškeisčiau, – yra sakiusi N.Sabulytė, – tik kūryba ir pakylėja, ir veda mus tolyn.”

Vakaro metu N.Sabulytė skaitys meilės sklidiną indų žemės dainiaus R.Tagorės poeziją, kurią muzikos garsais papildys pianistė Asta Brazienė.


Šiame straipsnyje: simonaitytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių