Aktorius E. Kvoščiauskas: visi norime, kad šeimos būtų idealios

  • Teksto dydis:

Šį sezoną serialo „Bruto ir Neto 3“aktorių komandą papildė ir prie senbuvių prisijungė  teatro aktorius Eimutis Kvoščiauskas, kuris papasakojo, kaip sekėsi kurti pirmą tokį didelį televizinį vaidmenį.

E. Kvoščiauskas džiaugėsi gavęs vaidmenį, kurį kūrė viso serialo metu. „Kaip aktoriui tai labai smalsu – jaučiuosi kaip pirmokas, nes nežinau, kaip reikia daryti tiksliai, kaip pataikyti į žanrą, kaip išlaikyti nuotaiką, ar gali personažas keistis, kiekvienoje serijoje būti skirtingas, ar ne. Tai prilygsta labai naujai patirčiai“, – apie naujas galimybes vaidinti televizijoje kalbėjo aktorius.

E. Kvoščiauskas ir Karina Stungytė seriale įkūnija šiuolaikišką ir modernią hipsterių sutuoktinių porą. „Labai smagu ir džiaugiuosi, kad scenaristai nebijo įsileisti gyvenimo į serialą. Aš labai apsidžiaugiau, kai man pasiūlė tokio hipsterio vaidmenį, ir kad jų pora tokia „kreizova“ – nuo apsirengimo būdų iki sprendimų priėmimo. Ir nors jo partnerė yra valdingesnė, jis nepasiduoda, nėra iš tų, kur ant pakabos pakabina kaip striukę. Jam nėra lengva būti po padu, todėl kartais parodo ir savo ragus“, – apie savo personažą pasakojo aktorius.

Nėra lengva būti po padu, todėl kartais jis parodo ir savo ragus.

E. Kvoščiausko ir K. Stungytės kuriamų personažų santykiai bei bendravimas – labai modernūs ir netradiciniai. „Atrodo visada nori, kad tavo šeima būtų ideali, tiesiog atvirukas, kaip pavyzdys visiems. O tos šeimos yra visokios: pirmieji metai nuostabūs ir gražūs, o paskui stipresnis charakteris laimi, šeimose išryškėja bosai, išryškėja, kas yra po padu. Čia kaip gyvenimas jau susiklosto“, – filosofiškai kalbėjo E. Kvoščiauskas.

Užsimindamas apie bendradarbiavimą su K. Stungyte, aktorius atskleidė, kad judviejų draugystė sustiprėjo kelyje į filmavimo aikštelę. „Abu gyvenam Vilniuje, o filmavimai vykdavo už Kauno, todėl kelionės kartu labai mus suartino. Visą kelią važiuodami kalbamės apie teatrą, bendrus dėstytojus, aktorių situaciją Lietuvoje, apie serialus, jų būtį, reikšmę“, – džiaugėsi E. Kvoščiauskas.

Serialo siužetas sukasi kaime, tačiau didmiestyje gyvenančiam E. Kvoščiauskui nebuvo sunku apsiprasti tokioje aplinkoje. „Aš visai drąsiai ir su pasididžiavimu sakau, kad esu pats beveik kaimietis. Nors augęs mažame miestelyje, bet to tikrojo kaimo esu tikrai pajautęs, todėl apsiprasti nebuvo sunku. Net kolegoms – Vaidotui Martinaičiui ir Astai Baukutei – truputį pavydžiu, nes irgi norėčiau tokį tikrą kaimietį pavaidinti, tai labai linksmas daržas, kuriame galėčiau dar labiau save atskleisti“, – sakė aktorius.

Tiek teatre, tiek televizijoje, E. Kvoščiauską dažniausiai galima išvysti komedijos žanre. „Kai aplinkui tiek daug pesimizmo, niūrumo, piktumo, liūdnumo ir baisių dalykų pasaulyje, nors atrodo esu jaunas žmogus, tačiau komedijos žanras mane tonizuoja. Aš televizijoje gal dar nemoku tos komedijos suvaidinti, bet teatre jau įkandau ją, nes čia gauni tiesioginį atsaką iš žiūrovo – juoką, reakciją. Šituo man kol kas smagiau dalintis“, – pripažino aktorius.

Komedijos žanras mane tonizuoja.

Serialas žiūrovus vėl nukelia į įprastą lietuvišką kaimą, kuriame dedasi visai neįprasti dalykai. Keršto vedamas aktoriaus V. Martinaičio vaidinamas Pranas mintimis grįžta į laikus, kai bandydamas atsisakyti alkoholio apsigyveno arabų kraštuose.

Naujajame serialo sezone – ne tik įspūdinga Prano priešistorė ir netikėta sėkmė. Serialo ašimi tampa linksmieji Bruto bei Neto, kuriuos negailestingos gyvenimo aplinkybės ir vėl nubloškia į nuošaliausią Lietuvos vietą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių