Amerikos muzikos apdovanojimai: žvaigždės pasisakė už didesnę vienybę

  • Teksto dydis:

Šiemetinė Amerikos muzikos apdovanojimų (AMA) įteikimo ceremonija buvo unisono, pozityvios atmosferos ir amerikietiško pasididžiavimo vakaras, kurio metu muzikantai kalbėjo apie vienijimąsi po gamtinių katastrofų, smurto ir skaldančios politikos persekiotų 2017 metų.

Sekmadienį Los Andžele tris valandas trukusį šou pradėjo Kelly Clarkson (Keli Klarkson) ir Pink. Jos savo pasirodymu pagerbė nuo tragiškų šių metų įvykių, pradedant uraganais ir baigiant neapykantos nusikaltimais, nukentėjusius žmones.

Prieš joms sudainuojant R.E.M. dainą „Everybody Hurts“, Jamie Foxxas (Džeimis Foksas), šalia stovint gelbėtojams, pasakė nuoširdžią kalbą apie šiuos metus, kurie „buvo metai, išbandę mūsų tikėjimą“.

„Tokiais krizės momentais iškilo didvyrių, – sakė jis. – Šiems metams baigiantis, su viltimi žvelgiame į 2018-uosius ... Drauge mes galime susivienyti kaip žmonės ir valstybė.“

Šou įvyko po įtakingiems Holivudo, žiniasklaidos, verslo ir politikos vyrams mestų įtarimų dėl nederamo seksualinio elgesio.

„Tai šalis, kurią pažįstu, stiprių moterų, kalbanti apie mūsų moteris, kalbanti apie mūsų LGBTQ jaunimo įgalinimą“, – sakė Danas Reynoldsas (Danas Reinoldsas) iš grupės „Imagine Dragons“, kuri pelnė mėgstamiausio popmuzikos ar roko dueto ar grupės apdovanojimą.

„Toliau ženkime į priekį kaip meilės ir lygybės valstybė. Jokio skaldymo. To buvo gerokai per daug šiais praėjusiais metais“, – pridūrė D. Reynoldsas.

Prieš savo numerį Demi Lovato pasakė: „Šiame pasaulyje tiek neapykantos. Turime pakilti aukščiau ir niekada neatsiprašinėti už tai, kas esi.“ Tuo tarpu Lady Gaga (Leidi Gaga) atlikdama dainą apie sveikimą „The Cure“ žiūrovams pasakė: „Kas bus čia? Turime palaikyti kiekvieną kitokią Ameriką.Rankas aukštyn!“

Lady Gaga dainavo iš savo koncerto Vašingtone. Vėliau ji apsiašarojo paskelbta mėgstamiausia popmuzikos ar roko atlikėja.

„Jeigu jautiesi kitoks, ... nedrįsk atsisakyti to, kas esi“, – pasakė ji.

Bruno Marso taip pat nebuvo Los Andželo teatre „Microsoft Theater“. B. Marsas, kuris šiuo metu gastroliuoja Pietų Amerikoje, gavo septynis apdovanojimus, tarp jų – „Metų atlikėjo“.

„Norėčiau linksmintis su jumis visais“, – iš ekranų pasakė jis.

Legendinė dainininkė Diana Ross (Dajana Ros) buvo pagerbta apdovanojimu už gyvenimo pasiekimus ir gavo jaudinamas vaizdo žinutes iš Baracko ir Michelle Obamų (Barako ir Mišel Obamų), Taylor Swift (Teilor Svift).

73 metų dainininkė linksmai ir energingai atliko gerai žinomas dainas, tarp jų – „I'm Coming Out“ ir „Ain't No Mountain High Enough“. Aktorius J. Foxxas, prodiuseris Berry Gordy (Beris Gordis), dainininkas Smokey Robinsonas (Smoukis Robinsonas) ir kiti traukė drauge su ja, o kai kurie D. Ross vaikaičiai baigiantis pasirodymui šoko scenoje.

„Visa tai – apie meilę, – sakė D. Ross, šalia stovint keliems jos šeimos nariams. – Tai pasako viską. Tai mano šeima.“

Pink per antrą savo pasirodymą pademonstravo įspūdingus sportinius ir akrobatinius sugebėjimus: ji dainavo pakibusi ant lyno, vaikščiodama siena.

Pietų Korėjos popmuzikos grupė BTS, turinti entuziastingų ir fanatiškų gerbėjų armiją socialinėje žiniasklaidoje, pelnė garsiausius vakaro plojimus už savo dainą „DNA“.

Kitas vakaro akcentas buvo „Linkin Park“, kurios pagrindinis dainininkas Chesteris Benningtonas (Česteris Beningtonas) šiais metais nusižudė. Grupė pelnė mėgstamiausių alternatyviojo roko atlikėjų AMA.

Selena Gomez (Selena Gomes), kuriai šiemet dėl vilkligės buvo persodintas inkstas, „Wolves“ sudainavo gulėdama ant grindų. Ji vilkėjo trumpus naktinukus, jos keliai, rankos ir kakta buvo ištepti netikru krauju, su netikrais nubrozdinimais.

Christina Aguilera (Kristina Agilera) atliko Whitney Houston (Vitni Hjuston) dainų popuri 25-osioms velionės dainininkės filmo „Asmens sargybinis“ (The Bodyguard) metinėms.

Grupė „Portugal. The Man“, kuri sudainavo savo hitą „Feel It Still“, savo pasirodymą pradėjo žodžiais: „Čia nėra jokių kompiuterių, tik – „gyvi“ instrumentai.“

Tuo tarpu reperis Macklemore'as (Maklemoras) savo pasirodymo pabaigoje pasiuntė gimtadienio sveikinimą senelei.

Kaip ir B. Marsas, Keithas Urbanas (Kitas Erbanas) laimėjo kelis apdovanojimus, tarp jų – mėgstamiausio kantri muzikos albumo, kantri muzikos atlikėjo ir kantri muzikos dainos.

„Jie absoliučiai turėtų priklausyti ir tau, mano meile“, – pasakė jis, aktoriui Justinui Hartley (Džastinui Hartliui) perduodant du apdovanojimus auditorijoje buvusiai jo žmonai, aktorei Nicole Kidman (Nikol Kidman).

Shawnas Mendesas (Šonas Mendesas) buvo paskelbtas mėgstamiausiu suaugusiu šiuolaikiniu atlikėju. Jis įveikė B. Marsą ir Edą Sheeraną (Edą Širaną).

„Edas ir Bruno iš esmės yra dvi priežastys, dėl kurių pradėjau dainuoti“, – sakė Sh. Mendesas.

Buvęs „One Direction“ dainininkas Niallas Horanas (Najalas Horanas) buvo paskelbtas „nauju metų atlikėju“, „The Chainsmokers“ – mėgstamiausiais elektroninės šokių muzikos atlikėjais, o Luisas Fonsi (Luisas Fonsis), Daddy Yankee (Dadis Jankis) ir Justinas Bieberis (Džastinas Biberis) pelnė apdovanojimą už geriausią metų bendrą darbą – hitą „Despacito“.

DJ Khaledas (Chalidas) už savo hitą su J. Bieberiu, Quavo (Kvavu), reperiu „Chance the Rapper“ ir Lilu Wayne'u (Lilu Veinu) „I'm the One“ pelnė mėgstamiausios repo ar hiphopo dainos apdovanojimą.

Nors per AMA ceremoniją pusė atlikėjų buvo vyrai, o kita pusė – moterys, tarp nominantų tokios pusiausvyros nebuvo. Ši padėti atspindi faktą, kad pastaraisiais metais popmuzikos scenoje dominavo atlikėjai vyrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių