„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ pristato naują vaizdo klipą

  • Teksto dydis:

„Žmona išvažiavo atostogauti, paliko vyrą namie vieną… Ir virtuvėje pradėjo dėtis keisti dalykai,“ – taip grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ kartu su režisieriumi Sauliumi Barandinsku pristato vaizdo klipą naujai dainai „Indai“. Šiandien Vilniaus knygų mugėje įvyko šio vaizdo klipo premjera.

„Miuziklą kuriame ir ant scenos, ir ekrane. Pasaulis mūsų klipuose – fantasmagoriškas, teatrališkas, sutirštintomis spalvomis. Toks, kokia ir mūsų muzika“, – sakė ką tik naują albumą „Problematika“ išleidusios grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ vokalistas Martynas Enčius.

„Šis klipas pasakoja apie konservatyvų šeimininką, savo namuose susidūrusį su svetimšalių kultūra, kurios niekada nemokėjo priimti. Jo namai tampa lietuviško bolivudo scena, kurioje pagrindinis veikėjas — pats namų šeimininkas. Tai yra šaržuota istorija apie mūsų „draugiškumą“ svetimšaliams“, – klipo idėją patskleidė režisierius Saulius Baradinskas.

Tai jau antras bendras „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ ir režisieriaus Sauliaus Baradinsko vaizdo klipas. Ankstesnis jų darbas „Į Venesuelą“ pelnė M.A.M.A. metų vaizdo klipo ir žiūroviškiausio „Kino pavasario“ vaizdo klipo apdovanojimus, taip pat išpopuliarėjo Venesueloje. „Džiaugiamės, kad mūsų suvienytos jėgos tampa geru tandemu. Tai mums reiškia daug, nebijome priimti iššūkių, o „Indai“ ir „Į Venesuelą“ – puikūs to įrodymai“, – teigė Saulius Baradinskas.

Vaizdo klipo „Indai“ unikalumas ir didžiausias išbandymas kūrybinei komandai – vienui vienintelis dublis. Kiekvienas iš daugiau nei pusšimčio kūrybinės komandos narių vos per keturias filmavimo minutes turėjo visus priskirtus veiksmus atlikti teisingai, nes vaizdo klipo montažas vyko filmavimo metu, tiesiog aikštelėje.

„Tam, kad visa tai įvyktų, reikėjo suburti ne tik darbui pasišventusią, tačiau ir techniškai profesionalią komandą. Čia į pagalbą atskubėjo „Cinevera“, „Kinolab“, Martynas Mickėnas iš „Strictly Baltic“, „Cinema Technologies“. Be visų jų šis klipas nebūtų įgyvendintas“, – prisidėjusiems dėkojo režisierius.

„Indai“ – antrasis praėjusią savaitę išleisto „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ naujo albumo „Problematika“ singlas. Pernai grupė pristatė dainą „Tu mano vasara“. Iš viso naujame albume skamba vienuolika kūrinių. Šį albumą grupė pristatys koncertų ture, kurio metu spręs problemas didžiuosiuose Lietuvos miestuose: balandžio 21 dieną Kaune, muzikos klube „Orixo“, balandžio 22 dieną Šiauliuose, koncertų salėje „Saulė“, balandžio 28 dieną Alytuje, „Alytaus kultūros ir komunikacijos centre“, balandžio 29 dieną Klaipėdoje „Kultūros fabrike“, o turą užbaigs finaliniu koncertu Vilniuje – gegužės 5 dieną pramogų salėje „Vakaris“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
SUPER!!!!!!!!!!!!!!! Šaunuoliai!!! Puiki kūryba ;) Sėkmės Jums ir minčių! ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių