Apsisprendė: Malaizija iš filmo „Gražuolė ir pabaisa“ gėjų scenos nešalins

  • Teksto dydis:

Holivudo kino studijos „Walt Disney“ naujasis hitas „Gražuolė ir pabaisa“ (Beauty and the Beast), kurį musulmoniškoje Malaizijoje konservatoriai kritikuoja dėl „gėjų momento“, šioje šalyje bus rodomas be jokių iškarpymų, antradienį paskelbė kino studija.

Filmas „Malaizijoje bus išleistas kovo 30-ąją, priskirtas kategorijai „PG 13“, be iškarpymų“, elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP rašė „Disney“ atstovė Pietryčių Azijoje.

Kino teatrų tinklas „Golden Screen Cinemas“ „Twitter“ taip pat paskelbė, kad Malaizijoje filmas bus rodomas neapkarpytas.

Kategorija „PG 13“ reiškia, kad jaunesniems nei 13 metų vaikams rekomenduojama tėvų palyda. Su Malaizijos kino cenzoriais susisiekti kol kas nepavyko.

Filmas, kuriame vaidina juostų apie Harį Poterį žvaigždė Emma Watson (Ema Votson), religines grupes visame pasaulyje papiktino vienu savo veikėju, tarnu Le Fu, talkinančiu piktadariui Gastonui. Kaip sakė režisierius Billas Condonas (Bilas Kondonas), šis personažas „yra sutrikęs dėl savo seksualumo“. Minimą trumpą sceną B.Condonas yra pavadinęs „gėjų momentu“. Tai pirmasis aiškiai homoseksualus „Disney“ veikėjas.

Malaizijos pareigūnai reikalavo tokias scenas iškirpti, bet „Disney“ nenusileido ir praėjusią savaitę apskundė sprendimą.

„Tai, kaip jis šoka, yra gėjiška, taip pat – dialogas ir dainos žodžiai. Toje pačioje scenoje jis taip pat pasikelia marškinius ir parodo bučinio žymę ant pilvo“, – praėjusią savaitę AFP sakė Malaizijos Kino cenzūros tarybos pirmininkas Abdul Halimas Abdul Hamidas.

Homoseksualumas – nusikaltimas

Tačiau kai kurie parlamentarai pirmadienį suabejojo būtinybe cenzūruoti šį filmą ir tvirtino, kad tai yra bloga reklama Malaizijai.

Homoseksualumas Malaizijoje yra nelegalus, o sodomija, net abipusiu sutikimu, Malaizijoje yra baudžiama įkalinimu iki 20 metų, nuplakimu ir baudomis.

Religinės grupės ir islamo teisės žinovai anksčiau ragino uždrausti šį filmą dėl susirūpinimo, kad jis šalyje propaguos „neigiamas vertybes“.

Filmą kritikavo ir religiniai veikėjai kaimyniniame Singapūre, o Rusija, spaudžiama ultrakonservatyvaus parlamentaro, praėjusią savaitę priskyrė jį kategorijai „tik suaugusiesiems“.

Singapūras leido filmą rodyti neapkarpytą, bet tik su tėvų palyda dėl „nedidelio smurto vaizdavimo“.

Nepaisant prieštaringų vertinimų, filmas pirmąjį demonstravimo savaitgalį pasiekė bilietų pardavimo rekordą ir Šiaurės Amerikoje uždirbo net 175,7 mln. dolerių (162,6 mln. eurų), o bendrai – 357 mln. dolerių (330,5 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių