Atskleista, kaip atrodys 2018-ųjų „Eurovizijos“ scena

  • Teksto dydis:

Lisabona jau pradėjo ruoštis ateinančių metų „Eurovizijai“ – antradienį paaiškėjo, kaip atrodys didžiojo konkurso scena.

Kūrėjai oficialiam „Eurovizijos“ tinklapiui Eurovision.tv atskleidė, jog juos įkvėpė Portugalijos istorija ir kultūra.

Už 2018-ųjų konkurso sceną atsakingas dizaineris Florianas Wiederis, kuris jau yra kūręs scenas „Eurovizijos“ konkursui – taip pat ir 2017-ųjų, vykusiam Kijeve.

F. Wiederis atskleidė, kad kurdamas konkursinę sceną jis atsižvelgė į keturias esmines Portugalijos istorines ir kultūrines vertybes: jūrininkystę, jūrą, laivus ir žemėlapius.

Jūrininkystė

Portugalija – jūrinė valstybė, ir tai pabrėžiama šalies vėliavoje. Joje vaizduojamas senovinis navigacijos instrumentas – armiliarinė sfera. Tai – užuomina į Portugalijos pasiekimus didžiųjų geografinių atradimų laikotarpiu.

Jūra

Ji suteikia laisvės pojūtį ir atrodo kaip viena taikiausių vietų pasaulyje. Scenos dizainas, kūrėjo teigimu, primins jūros bangą.

Laivai.

Portugalai nuo seniausių laikų vadinami tikrais laivadirbystės meistrais. Būtent dėl savo talento šioje srityje jie ir turėjo galimybę tyrinėti pasaulį. Kuriant sceną, dizainerio teigimu, atsižvelgta ir į portugalų laivadirbystės gebėjimus.

Žemėlapis.

Žvelgiant į žemėlapį akivaizdu, kad Lisabona yra radialinių linijų susikirtimo taške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių