„Auksiniame balse“ pirmąja vieta pasidalijo du aktoriai

Trečioje „Auksinio balso“ laidoje skambėjo disko muzikos ritmai. Muzikinio projekto žiūrovų ir komisijos sprendimu geriausiai pasirodė du aktoriai, surinkę po vienodą balų sumą – Marius Jampolskis ir jo kolegė Lina Rastokaitė.

Bendra lentelė:

Marius Jampolskis – 53 balai

Lina Rastokaitė – 53 balai

Vidas Bareikis – 52 balai

Neringa Nekrašiūtė – 49 balai

Giedrius Arbačiausas – 36 balai

Rokas Petrauskas – 28 balai

Rasa Rapalytė – 27 balai

Aistė Motiejūnaitė – 20 balų

Žiūrovų balsai:

Lina Rastokaitė – 4620 balsai

Neringa Nekrašiūtė – 4506 balsai

Marius Jampolskis – 4049 balsai

Vidas Bareikis – 3522 balsai

Rokas Petrauskas – 3036 balsai

Giedrius Arbačiausas – 2965 balsai

Aistė Motiejūnaitė – 1533 balsai

Rasa Rapalytė – 1136 balsai

Komisijos balai:

Marius Jampolskis – 40 balų

Neringa Nekrašiūtė – 40 balų

Lina Rastokaitė – 40 balų

Vidas Bareikis – 39 balai

Aistė Motiejūnaitė – 38 balai

Rokas Petrauskas – 37 balai

Rasa Rapalytė – 37 balai

Giedrius Arbačiausas – 36 balai

Atlikėjams akompanavo Vilniaus Sinfonietta su LRT ritmo grupe, o pasirodymus vertino etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, smuikininkas Zbignevas Levickis, dainininkas Donatas Montvydas ir Vilniaus Sinfoniettos vadovas Vytautas Lukočius.

Pirmoji pasirodžiusi aktorė R. Rapalytė disko scenoje atgaivino legendinę grupę „ABBA“ ir atliko dainą „S.O.S“, tačiau komisijai didesnio įspūdžio nepaliko – jų manymu, aktorei pritrūko energijos. „Vokaliai viskas buvo pakankamai tikslu, bet man pritrūko įtaigos ir ryšio su manimi kaip žiūrovu“, – savo pastebėjimus išsakė D. Montvydas.

Aktorius Giedrius Arbačiauskas atliko humoristinę dainos „What Is Love“ versiją, pavadintą „Mones nier“. Vis dėlto šis pasirodymas komisijos pernelyg nesužavėjo.

„Disko stilius yra seniena, dėl to jį rimtai atlikti yra sunku; suprantu, kodėl pasirinkote parodijos žanrą. Tik jūsų vaidmuo scenoje man pasirodė antraplanis ir ryškesni buvo šokėjai“, – savo nuomonę dėstė Z. Levickis.

D. Montvydo manymu, G. Arbačiauskui pavyko išpildyti disko temą, bet dainininkui kliuvo aktoriaus intonavimas. O Z. Kelmickaitei pasirodymas priminė seną diskoteką: „Man tai buvo autentiškas vaizdelis iš mūsų anuometinių kaimo šokių. Pasirodymas turėjo to žemaitiško pasiutimo ir buvo pakankamai juokingas“.

Kur kas didesnį įspūdį komisijai paliko V. Bareikis, scenoje tapęs moterimi ir atlikęs savo kūrinį „Gyventi tiek, kiek trunka ši daina“.

„Pasirodymas buvo žavus, ir ši transformacija – labai vykusi. Vidas Bareikis niekuomet nebūna banalus“, – kalbėjo Z. Kelmickaitė. Jai antrino ir D. Montvydas: „Įspūdis buvo labai didelis, mes po pasirodymo visi juokėmės, ir manau, kad uždavinys pralinksminti publiką buvo įgyvendintas. Man patinka, kad suderini dainavimą su įtaiga, judesiu scenoje. Sunkiai tikėtina, kad šiandien dar išvysiu geresnį pasirodymą.“

Neringa Nekrašiūtė atliko grupės „ABBA“ dainą „Dancing Queen“. „Manau, tai buvo labai vykęs pasirodymas, ir scenoje dirbote šarmingai“, – komentavo Z. Kelmickaitė. N. Nekrašiūtės atliekama daina sužavėjo ir D. Montvydą, kuris ją įvertino pačiu aukščiausiu balu.

„Auksinio balso“ scenoje sėkmingai debiutavo susirgusią aktorę Ingą Maškariną pakeitusi Aistė Motiejūnaitė. Jos atlikta daina „Hot Stuff“ nepaliko abejingų komisijos narių. „Nesitikėjau, kad taip gerai dainuosi. Tavo pasirodymas buvo tikrai geras, nors dar reikia labiau „susižaisti“ su scena“, – kalbėjo D. Montvydas. Jam pritarė ir kiti komisijos nariai, aktorės pasirodymą įvertinę labai gerai.

M. Jampolskis įsikūnijo į Franką Sinatrą ir sudainavo „I Love You, Baby“. Ši transformacija paliko įspūdį aktorių vertinusiai komisijai. „Pasirodymo nuotaika – nepriekaištinga. Tu turi tą faktorių, kuris traukia žiūrovus ir tikrai moki daryti tai, ką darai scenoje“, – palankiai M. Jampolskį vertino D. Montvydas.

Jam pritarė ir Z. Kelmickaitė: „Visas Mariaus kūnas patikėjo, kad jis yra senas. Šiam aktoriui užteko gal trisdešimties sekundžių virsti tikru senuku.“

Rokas Petrauskas pasirodė su daina „Uptown Funk“. V. Lukočius sveikino tokį kūrinio pasirinkimą, su juo sutiko ir D. Montvydas: „Nuotaikingas pasirodymas. Visuomet sakau, kad daug ką lemia repertuaras. Aš mėgstu Bruno Marsą, bet, mano akimis, šis kūrinys yra stipresnis, nei tu jį gali atlikti. Vis dėlto matau, kad darbo įdėta labai daug.“ Z. Levickio manymu, aktorius padarė labai didelę pažangą, bet tobulėti dar yra kur.

L. Rastokaitė savo pasirodymu žiūrovus ir komisiją nukėlė į Tolimuosius Rytus. Aktorės originalumas buvo įvertintas palankiai. „Mano akimis, šiame kontekste tu esi pati geriausia. Tavo talentas aprėpia judesį, balsą, aktorystę, ir visas šias sritis tu puikiai valdai“, – aktorę gyrė D. Montvydas. Z. Kelmickaitei indiškas pasirodymas priminė vaikystę ir paskatino etnomuzikologę aktorės išmonę įvertinti aukščiausiu balu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Puiki ši laida.Montvydui geriau tinka dainuoti,o ne teisėjauti.Nebent tuose komerciniuose kanaluose.Čia,ko gero,jis persistengė vaidindamas didžiai išmanantį.Net nepatogu buvo jo klausyti,tuo labiau,kai iš to mandrumo jau ir lietuviškai kalbėti nebemoka be to aaa.Gal jau įsivaizduoja save europinę [o gal ir pasaulinę] žvaigždę?

NEIDOMU

NEIDOMU portretas
TRIUMFO ARKOJE KOMISIJA BUVO DALYKIŠKA,DABAR KOMISIJA KAŽKĄ PAPLIURPIA IR PARAŠO 10. NORĖTŲSI DAUGIAU PROFESIONALUMO IR MAŽIAU VEDĖJŲ"PERLIUKŲ"O TAI VISKAS PANAŠU Į ARTIMŲ DRAUGŲ VAKARĖLĮ. NEPATIKO

Anonimas

Anonimas portretas
NEPATIKO KOMISIJOS PAKEITIMAS.D.MONTVYDAS ČIA TIESIOG NETINKA.JIS MANAU IR PATS JAUTĖSI NEUZTIKRINTAI.JO VERTINIMAI KAI KADA TIESIOG ŠVELNIAI TARIANT NEOBJAKTYVŪS,NORS NORĖJO SUDARYTI PRIEŠINGĄ ĮSPŪDĮ.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių