„Auksinio proto“ dalyvių svajonės: Australija, Jurbarkas, Vatikanas

  • Teksto dydis:

„Tik pavasarį išsiskyrėm, vasaros viens du ir nebėra, ir štai ruduo, o su juo prasideda naujasis, jau trečiasis „Auksinio proto“ sezonas“, − skelbia LRT intelektinio žaidimo vedėjas Arūnas Valinskas.

Šį sezoną intelektinėje televizijos daugiakovėje labiausiai žibėsiančio žaidėjo laukia tikras svajonių laimėjimas − kelionė dviem savaitėms, dviem asmenims į bet kurią pasirinktą pasaulio šalį su visa programa ir viskuo, ko širdis užsigeis.

Pirmieji kovas dėl „Auksinio proto“ titulo ir kelionės į svajonę pradės žinomi Lietuvos žmonės  − LRT žiūrovus rytais žadinantys laidų vedėjai Eglė Daugėlaitė ir Arnas Mazėtis, dainų tekstų autorė ir atlikėja Rūta Lukoševičiūtė, ekonomistas Žygimantas Mauricas, humoristas Mantas Katleris ir komunikacijos konsultantas Aidas Puklevičius.

„Mūsų laukia fantastiška laida ir fantastiški intelekto proveržiai“, − lyg į vandenį žiūrėdamas prognozavo žaidimo vedėjas Andrius Tapinas.

Intriga ore pakibo jau laidos pradžioje, kai žinomi savo srities profesionalai ėmė vardinti šalis, į kurias norėtų nukeliauti. „Rinkčiausi tarp Jurbarko ir Antarktidos. Girdėjau, ten organizuojamos geros ekskursijos, ir tikiuosi, kad ten mane ir išsiųsite“, − pranešė M. Katleris bei pasidžiaugė, kad buvo pakviestas į „Auksinį protą“. Tai, pasak jo, reiškia, kad šiuo metu jis yra tarp šešių stipriausių protų pasaulyje.

Viską tiksliai apskaičiuojantis ir ekonomines prognozes pranešantis Ž. Mauricas rinkdamasis svajonių šalį išliko pragmatiškas: „Šiuo metu labai sustiprėjo Japonijos jena, tad pačiam nuvykti į šią šalį būtų brangu.“

Laimėjęs „Auksinį protą“ intelektualas A. Puklevičius keliautų į Vatikaną: „Tai šalis, kurioje tenka daugiausiai išgeriamo vyno vienam gyventojui, šalis, kurioje nėra nė vienos pradinės ir vidurinės mokyklos, trečia – noriu visiems įrodyti, kad net 0,44 kvadratiniuose kilometruose kažką galima veikti net dvi savaites.“

Žavioji E. Daugėlaitė svajoja nuvykti į Australiją, o su programa „minimum“ – atsakyti mažiausiai į du klausimus teisingai – į studiją atėjęs A. Mazėtis keliautų į Naująją Zelandiją arba Peru.

Kokia R. Lukoševičiūtės svajonių šalis ir kodėl ji į kelionę nepasiimtų A. Valinsko, ar žvaigždės žino, koks gėrimas yra kilęs iš Afrikos, kaip renkamas Latvijos prezidentas, kuriame amžiuje Lietuvoje išpopuliarėjo bulvės ar kuo išėjęs į pensiją užsiėmė Šerlokas Holmsas – paaiškės trečiadienį 21.30 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių