Australijoje per rungtynes mirė retą traumą patyręs žaidėjas Ph. Hughesas

  • Teksto dydis:

Australų kriketininkas Phillipas Hughesas (Filipas Hiudžesas) ketvirtadienį mirė po to, kai patyrė retą kaklo traumą per vienas rungtynes, o tas mirtinas incidentas tapo vienu iš labiausiai sukrėtusių nelaimingų atsitikimų sporte nuo „Formulės 1“ grando Ayrtono Sennos (Airtono Senos) žūties.

Ph.Hughesas, kuriam šį savaitgalį būtų sukakę 26 metai, taip ir neatgavo sąmonės po to, kai šiam atmušėjui į kaklą pataikė su didele jėga sviestas nuo žemės atšokęs kamuoliukas per antradienį Sidnėjaus kriketo stadione vykusį Pietų Australijos ir Naujojo Pietų Velso mačą.

„Mano liūdna pareiga informuoti jus, kad Phillipas Hughesas neseniai užgeso“, – paskelbė Australijos kriketo rinktinės gydytojas Peteris Brukneris (Piteris Brakneris), vėliau pridūręs, kad sportininkas mirė nuo kraujo išsiliejimo smegenys, sukelto kaklo traumos.

„Jis taip ir neatgavo sąmonės po antradienį patirtos traumos. Jos nejautė skausmo prieš mirtį ir buvo apsuptas savo šeimos bei artimų draugų“, – nurodė gydytojas.

Ph.Hughesas, žaidęs 26 testinėse rungtynėse, susmuko ant žemės be sąmonės, kai nepataikė atmušti kamuoliuko, nors sportininkas dėvėjo šalmą. Jis buvo skubiai operuotas, o vėliau laikomas dirbtinai sukeltoje komoje.

„Phillipas patyrė smūgį į kaklo šoną, o dėl to smūgio slankstelinė arterija – viena iš pagrindinių į smegenis einančių arterijų – buvo suspausta kamuoliuko, – aiškino P.Brukneris. – Tai sukėlė arterijos plyšimą, o kraujas pasklido viršun į smegenis. Jis patyrė smarkų kraujavimą smegenyse.“

„Tokia padėtis neįtikėtinai reta“, – pabrėžė gydytojas, sakydamas, kad medicinos praktikoje žinoma tik apie 100 tokių atvejų ir tik vienas incidentas, kai tokią traumą sukėlė kriketo kamuoliuko smūgis.

Ph.Hugheso tragiška mirtis tapo vienu iš didžiausią atgarsį sukėlusių pražūtingų sporto incidento po to, kai A.Senna 1994 metais užsimušė per Didžiojo prizo lenktynes San Marine, kuriose jis važiavo pirmas.

Tuojau po to, kai buvo paskelbta apie kriketininko mirtį, jo ilgametis komandos draugas Davidas Warneris (Deividas Vorneris) ir jo žmona išėjo iš tos ligoninės verkdami. Dešimtys kitų žaidėjų išėjo po kelių minučių ir stovėjo apsikabinę bei verkė, padėję galvas vieni kitiems ant pečių.

„Ilsėkis ramybėje, bičiuli – mes visi tavęs ilgėsimės! Meilė, maldos už visą Hugheso šeimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė nacionalinės rinktinės treneris Darrenas Lehmannas (Darenas Lemanas), o premjeras Tony Abbottas (Tonis Ebotas) sakė, kad šis įvykis yra tragedija.

„Phillipas Hughesas buvo jaunas vyras, kurio svajonės pildėsi. Jo mirtis yra labai liūdna diena kriketui ir širdį verianti diena jo šeimai, – pabrėžė T.Abbottas. – Tai, kas įvyko, palietė milijonus australų.“

Kairiarankis žaidėjas Ph.Hughesas savo pirmąsias testines rungtynes sužaidė Pietų Afrikos Respublikoje 2009 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių