Austrijos žvaigždė Conchita atšaukė pasirodymą Edinburge dėl vizų ginčo

  • Teksto dydis:

Barzdotoji Austrijos transvestitė Conchita Wurst (Končita Viurst) penktadienį paskelbė atšaukianti savo pasirodymą prestižiniame Edinburgo tarptautiniame festivalyje, kur ji turėjo būti pagrindinė atlikėja, nes jos muzikantams, kilusiems iš Sirijos, neišduotos Britanijos vizos.

2014 metų Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja turėjo pasirodyti kartu su trio „Basalt“ penktadienį vakare, renginyje, kuriuo siekiama skatinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą tarp Europos atlikėjų ir imigrantų.

Tačiau Britanijos tarnybos atsisakė įsileisti tris sirus, gyvenančius Vienoje jau daugiau nei dvejus metus ir pabėgusius nuo kruvino pilietinio karo savo šalyje.

„Dėl apmaudžios priežasties, kad mano draugų Amjado (Amdžadas), Nooros (Nuros) ir Almontherio (Almonterio) iš grupės „Basalt“ vizų paraiškos į Jungtinę Karalystę nebuvo patenkintos, šįvakar nepasirodysiu Edinburgo tarptautiniame festivalyje, – 28 metų Conchita rašė savo „Facebook“ paskyroje penktadienį. – Labai liūdime, nes tikrai laukėme šio renginio“.

Conchita ir „Basalt“ turėjo atlikti savo dainą „Mažas namas“ (Small House), dainuojama Angliškai ir Arabiškai, vieną Naujosios Europos dainų knygos dainų, tai Europinė iniciatyva organizuojama Edinburgo festivalio.

Projektas yra „apie tai kaip skirtingi žmonės paveikia ir praturtina, vietų į kurias atvyksta, kultūrinę geografiją“, AFP naujienų agentūrai sakė festivalio direktorius Fergusas Lineganas (Fergusas Lineganas).

Kasmetinis Edinburgo festivalis, šiais metais švenčiantis 70 metų sukaktį, yra didžiausias visame pasaulyje meno festivalis.

Tris savaites trunkantis operos, šokio, muziko ir teatro festivalis vyks iki rugpjūčio 28 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių