B. Clintono portrete paslėptas M. Lewinsky suknelės šešėlis

  • Teksto dydis:

Menininkas, kuris Amerikos nacionalinei portretų galerijai nutapė buvusį prezidentą Billą Clintoną (Bilą Klintoną), paveiksle pavaizdavo ir suknelės šešėlį, kuris yra užuomina apie B.Clintono santykius su Monica Lewinsky (Monika Levinski).

Nelsonas Shanksas (Nelsonas Šanksas) laikraščiui „Philadelphia Daily News“ sakė: „Realybė tokia, kad jis turbūt yra garsiausias visų laikų melagis. Jis ir jo administracija, žinoma, padarė labai gerų dalykų, bet niekada negalėjau visiškai išmesti iš galvos to reikalo su Monica ir tai subtiliai inkorporuota į paveikslą“.

Pasak menininko, šalia B.Clintono, kuris yra pavaizduotas stovintis priešais židinį, matomas šešėlis iš tikrųjų yra mėlynos suknelės, kurią dailininkas laikė ant manekeno tapydamas.

„Tai taip pat truputį metafora, tuo, kad ji simbolizuoja šešėlį ant posto, kurį jis užėmė, ar ant jo“, – sakė 77 metų menininkas.

B.Clintonas JAV prezidentas buvo 1993-2001 metais. M.Lewinsky sekso skandalo metu buvo Baltųjų rūmų stažuotoja.

B.Clintonas ne kartą neigė, kad turėjo su ja romaną, bet galiausiai prisipažino dėl santykių su M.Lewinsky, kurie buvę „netinkami“ ir „negeri“.

Portreto nuotrauka ČIA. Suknelės šešėlis ČIA.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių