A. Bartkus: iš „Lietuvos balso“ – tiesiai į „Meilės eliksyrą“

  • Teksto dydis:

Tenoras Andrius Bartkus, dalyvaujantis šio sezono TV projekte „Lietuvos balsas“, šeštadienį, spalio 7-ąją, debiutuos Oskaro Koršunovo režisuotoje Gaetano Donizetti operoje „Meilės eliksyras“.

Tai jau ne pirmas solisto LNOBT spektakliuose parengtas vaidmuo: anksčiau jis dainavo Gastoną Giuseppe‘s Verdi „Traviatoje“, Kamilį de Rosiljoną Franzo Leháro operetėje „Linksmoji našlė“, Trikė Piotro Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“, Vėjelį Pūtelį Jono Tamulionio operoje „Bruknelė“. Visgi Nemorinas iš „Meilės eliksyro“ – naujas etapas perspektyvaus tenoro karjeroje.

„Nemirtingu Nemorino romansu „Una furtiva lagrima“ visi studentai-tenorai akademijoje kankina savo dėstytojus. Ir aš nebuvau išimtis. O dabar sužinojau, kad garsioji arija tėra vienas iš daugelio Nemorino pasirodymų G.Donizetti operoje. Šis personažas kone visą spektaklį būna scenoje, netgi buvau suabejojęs, ar tiek partitūros įveiksiu“, - prisipažįsta debiutui besirengiantis solistas, kuriam pasiūlymas dainuoti „Meilės eliksyre“ buvo staigmena.

A. Bartkus - tenoro Algirdo Januto mokinys. Operinio vokalo studijos jam nebuvo pirmosios: iš Šiaulių kilusiam ir „Dagilėlio“ berniukų ir jaunuolių choro dainavimo mokyklą lankiusiam vaikinui joje neblogai sekėsi, taigi ir pats panoro tapti chorvedžiu. Ir tik gavęs bakalauro diplomą bei vokalo specialistų padrąsintas ryžosi įgyvendinti pačią didžiausią svajonę: tapti operos dainininku. Nesustabdė nė tai, kad studijų paskolą už svajonę teks mokėti dar gerą dešimtmetį.

2015 m. A. Bartkus įstojo į LNOBT operos stažuotojų programą. Čia, padedamas pedagogo Arūno Malikėno, parengė pirmuosius scenos vaidmenis. Tenoras taip pat dalyvavo daugelyje muzikos projektų: dainavo Baltijos kamerinio operos teatro ir Baroko operos teatro pastatymuose, koncertavo su a cappella dainuojančiu populiariu vyrų vokaliniu ansambliu „Quorum“.

A. Bartkus dalyvavo ir šio sezono LNK televizijos šou „Lietuvos balsas“, tačiau negali atskleisti, kaip jame sekėsi, nes, kol neparodytos visos nufilmuotos laidos, to neleidžia pasirašyta konfidencialumo sutartis.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad konkurencija „Lietuvos balse“ buvo tikrai rimta: dėstytojui nieko nesakę, projekte susitikome net trys buvę A. Januto studentai. Pradžia buvo sunki, nes savo pasirodymus pradėjau sirgdamas. Filmavome Palangoje, buvau seniai nematęs jūros. Nuėjau, pamačiau, perpūtė“, - dabar jau linksmai pasakoja solistas, kuris LNOBT patvirtintas ir kaip vienas iš premjerai rengiamos Wolfgango A. Mozarto operos „Idomenėjas“ atlikėjų.

Tuo tarpu „Meilės eliksyre“ A. Bartkaus Nemoriną apžavės Adina - Joana Gedmintaitė, jo konkurentu į gražuolės širdį taps Stepono Zonio seržantas Belkorė, o apsukrų daktarą Dulkamarą, pardavinėjantį vyną kaip stebuklingą meilės eliksyrą, vaidins A. Malikėnas. Kaimiečiai linksminsis, nepailstantys amūrai laidys savo strėles, o iš teatro orkestrinės jiems visiems (ir LNOBT simfoniniam orkestrui...) vadovaus dirigentas Julius Geniušas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių