A. Baukutė sulaukė išrišimo – „Dviračio šou“ jos neišsižadės

Nacionaliniam transliuotojui Gaidžio metai prasidėjo labai nemalonia giesme – aktorės Astos Baukutės nacistiniu akibrokštu, dėl kurio nutarta apskritai nutraukti laidą „Atspėk dainą“, ir homofobine „Labas rytas, Lietuva“ gaida.

Tikras skandalas kilo praėjusio penktadienio vakarą pasirodžiusioje muzikinėje laidoje „Atspėk dainą“, kurioje priešininkų komandos spėlioja dainas-mįsles. Atspėjusi vieną iš Simono Donskovo dainų A. Baukutė šoko iš savo vietos ir savo džiaugsmą perteikė labai savotiškai: vieną ranką iškėlė, kita, pridėjusi du pirštus virš lūpų, pavaizdavo Adolfą Hitlerį ir šaukė „Žydas, žydas...“

Šis išsišokimas žaibiškai sulaukė aštrių diskusijų socialiniuose tinkluose, viešai atsiprašė laidą kartu su Arūnu Valinsku vedusi Beata Tiškevič, o LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis informavo apie sprendimą nedelsiant sustabdyti laidą ir nutraukti visus ryšius su laidą kūrusiu prodiuseriu. Šia proga įkąsti Lietuvai pasinaudojo Rusijos žiniasklaida, skandalo aidas nuėjo ir už Atlanto. Tiesa, bene didžiausią nuostabą sukėlė tai, kad laida nebuvo tiesioginė, o akibrokštą lėmė montuotojo klaida – tikėtasi, kad jis bus tiesiog iškirptas ir eterio nepasieks.

LRT dar nespėjus atsipeikėti po šio incidento, pirmadienį pliekė dar vienas – Lietuvos gėjų lyga pasipiktino homofobine retorika laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

LRT dar nespėjus atsipeikėti po šio incidento, pirmadienį pliekė dar vienas – Lietuvos gėjų lyga pasipiktino homofobine retorika laidoje „Labas rytas, Lietuva“, kurioje buvo rodomas reportažas apie „Euroviziją“. Vienas praeivis, žurnalistės paklaustas, ką mano apie šį dainų konkursą, be užuolankų rėžė, kad tai – „europederastų susitikimas“. Juokaujama, kad montuotojas LRT taps keiksmažodžiu – šis reportažas irgi nebuvo tiesioginis, o įžeidžiama frazė buvo apmaudi montažo klaida ir nuskambėjo eteryje. Netrukus ir atsiprašymo sulaukta – LRT naujienų tarnybos vadovo Audriaus Matonio, kuris kartu pabrėžė, kad nuskambėję žodžiai nesietini su LRT vertybėmis.

O nesiejama su pačia A. Baukute panoro būti edukologė, privačių švietimo įstaigų steigėja Austėja Landsbergienė, kurią aktorė parodijuoja „Info TV“ humoro laidoje „Dviračio šou“. „Haroldai Mackevičiau, prašau – jeigu kada nors vėl planuosite mane impersonifikuoti – kad tai darytų ne A. Baukutė. Nepriklausomai nuo to, kokios buvo tokio elgesio eteryje priežastys, su šiuo žmogumi nenoriu būti asocijuojama. Juk parodijuoti galėtų ir žmogus, nedarantis negarbės Lietuvos vardui“, – kreipėsi ji į laidos kūrėjus.

Šie pažadėjo į prašymą atsižvelgti. Ir išties surengė aktorių atranką, kuriai antradienio vakarą parodytoje laidoje vadovavo A. Landsbergienės personažas – ta pati A. Baukutė. Po atsiprašymo dėl išsišokimo aktorė sulaukė išrišimo – „Dviračio šou“ jos išsižadėti neketina. „Man, kaip keturių vaikų mamai, yra nemalonu atimti darbą iš vienišos keturių vaikų mamos, bet šou verslas yra žiaurus – kaip keturmetis iš valdiško darželio“, – laidoje smaginosi A. Baukutės vaidinamas personažas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rega

Rega portretas
Gal p.A.Landsbergienę įžeidžia Baukutė kuriamu jos personažu,bet man,nors labai gerbiu Austėją,nematau nieko blogo ar labai įžeidžiamo-juk šioj laidoj visi personažai šaržuojami.O ,,Dviračio šou'''visada žiūriu,nes tai geriausia humoristinė laida.Gal tik Ramanauskas galėtų kai kuriuo išsireiškimus pakeisti padoresniais.

wwwww

wwwww portretas
asta tau tik dviratyje ir dirbti ten tu tinki labai

hbh

hbh portretas
Baukutė yra gyvas pavyzdys prasto Klaipėdos universiteto lygio.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių