Bolivudo žvaigždė S. Khanas keliaus į kalėjimą

  • Teksto dydis:

Salmanas Khanas (Salmanas Chanas), viena iš didžiausių Bolivudo žvaigždžių, trečiadienį buvo nuteistas kalėti penkerius metus dėl 2002 metais įvykusio incidento, kai aktorius mirtinai suvažinėjo vieną benamį, vairuodamas automobilį po išgertuvių nakties, ir pabėgo iš įvykio vietos.

Teisėjas D.W.Deshpande (D.V.Dešpandė) per posėdį Mumbajaus mieste paskelbė, kad S.Khanas turėtų būti „pasiųstas į kalėjimą penkeriems metams“ už avariją, dėl kurios aktorius kaltino savo vairuotoją.

„Išnagrinėjas abiejų pusių pateiktus argumentus, padariau išvadą, kad penkeri metai (laisvės atėmimo) yra tinkama bausmė“, – D.W.Deshpande pareiškė sausakimšoje teismo salėje.

Anksčiau trečiadienį 49 metų garsenybė buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamo nužudymo po to, kai jis savo visureigiu rėžėsi į grupę benamių Indijos pramogų sostinėje Mumbajuje ir paspruko iš įvykio vietos.

Skaitant nuosprendį S.Khanas atrodė priblokštas, sakė vienas teisme esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas.

S.Khanas visuomet neigė vairavęs tą automobilį, bet ši byla ir kaltinamasis nuosprendis tikriausiai skaudžiai smogs vienos daugiausiai uždirbančių Indijos kino žvaigždžių karjerai.

Aktorius, sukūręs vaidmenų milžiniško populiarumo sulaukusiuose filmuose, tokiuose kaip „Bebaimis“ (Dabangg), pabėgo iš avarijos vietos po to, kai vienas žmogus žuvo, o dar keturi buvo sužeisti.

Bolivudo žvaigždės savo „Twitter“ žinutėse reiškė palaikymą S.Khanui, o Arjunas Kapooras (Ardžunas Kapūras) pareiškė: „Nesvarbu, ką sako žmonės arba bet koks teismas – jis to jokiu būdu nenusipelnė.“

Tačiau žuvusio vyro žmona Begum Shaikh (Begam Šaich) sakė ilgai laukusi teisingumo. „Mes patyrėme daug sunkumų“, – pridūrė ji.

Keli prokurorų iškviesti liudininkai, tarp jų – per tą avariją gyvi likę žmonės, sakė, kad tą automobilį vairavo S.Khanas ir kad mašina dideliu greičiu užlėkė ant gatvėje prie vienos kepyklos miegojusių žmonių per incidentą, įvykusiį 2002 metų rugsėjį.

Kalbėdamas teisme šių metų kovą, S.Khanas tvirtino, kad jo vairuotojas atsakingas už tai, kad užvažiavo ant šaligatvio prabangiame Mumbajaus priemiestyje Bandra Veste.

Praeitą mėnesį aktoriaus vairuotojas teisme sakė, kad automobilį vairavo jis ir kad avarija įvyko sprogus priekinei kairei padangai – tuomet automobilį suvaldyti ir sustabdyti tapo itin sunku.

S.Khano apsaugos grupei priklausęs konsteblis savo pareiškime policijai nurodė, kad neblaivus aktorius nesuvaldė automobilio, važiuodamas apie 90 km per valandą greičiu.

Vienas iš gatvėje miegojusių padienių darbininkų, sužeistų per tą avariją, savo pareiškime teigė: „Salmanas buvo toks girtas, kad pargriuvo“.

S.Khano advokatai tikino, kad žvaigždė visą vakarą gėrė tik vandenį ir kad jis po avarijos išlipo pro vairuotojo pusės duris, nes keleivio pusėje durys buvo užstrigusios.

Be to, jie sakė, kad auka – Nurulah Mahbobas Sharifas (Nurula Mahbobas Šarifas) – žuvo mėginant patraukti automobilį, o ne per pačią avariją.

S.Khanas suvaidino daugiau negu 100 kino ir televizijos filmų po to, kai pirmąkart išgarsėjo dėl vaidmens kino juostoje „Aš įsimylėjau“ (Maine Pyar Kiya) 9-ame dešimtmetyje.

Jis tapo jau antrąja didele Bolivudo žvaigžde, pasiųsta už grotų per pastaruosius dvejus metus. Populiarių filmų apie gangsterius aktorius Sanjay Duttas (Sandžajus Datas) yra kalinamas dėl pas jį rastų ginklų, siejamų su keliais sprogdinimais Mumbajuje 1993 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių