Britanijos princas Harry atvirai pripažino, kad po mamos mirties jį išgelbėjo boksas

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) sulaužė karališkosios šeimos tradiciją nekalbėti apie psichologines problemas ir atvirai prabilo apie savo bėdas, su kuriomis susidūrė po mamos princesės Dianos mirties.

Pirmadienį išspausdintame interviu dienraščiui „The Daily Telegraph“ 32 metų princas sakė, kad jam prireikė psichologo pagalbos ir jis vos išvengė nervinio išsekimo per du dešimtmečius po mamos mirties per 1997 metais įvykusią automobilio avariją.

Princas Harry sakė patyręs „tikrą chaosą“ prieš galiausiai kreipdamasis pagalbos. Britų karališkosios šeimos atstovas pasakojo, kad ne vienerius metus mėgino užgniaužti savo emocijas po Dianos žūties, kai jam tebuvo 12 metų.

„Mano problemos sprendimas buvo galvos slėpimas smėlyje ir atsisakymas galvoti apie mamą. Nes kaip tai man būtų padėję? Tai tik liūdintų ir jos nesugrąžintų“, – sakė Harry.

Ir tik sulaukęs 28 metų ji kreipėsi profesionalios pagalbos po to, kai tai padaryti paragino kiti žmonės, įskaitant ir vyresnį brolį princą Williamą (Viljamą), kuris tapo „didžiule parama“.

„20 metų apie tai negalvojau, o vėliau sekė dveji visiško chaoso metai. Nebežinojau, kas su manimi dedasi“, – atviravo princas Harry.

Nors jis ir anksčiau yra kalbėjęs apie sielvartą ir rėmė žmonėms psichologines problemas spręsti padedančias labdaros organizacijas, princas Harry itin jautriai reaguoja į žiniasklaidos dėmesį ir itin retai atvyrauja apie savo asmeninę patirtį.

Princas minėto interviu metu kalbėjo ne tik apie sielvartą netekus mamos, bet ir apie spaudimą, kurį jaučia atlikdamas karališkąsias pareigas.

„Tiesiog neįsivaizduoju, kaip mes (karališkosios šeimos nariai) neišprotėjame. Neturiu jokių paslapčių. Veikiausiai ne kartą buvau ant nervinio išsekimo ribos“, – sakė jis.

Dešimtmetį tarnavęs Britanijos kariuomenėje ir du kartus dalyvavęs misijose Afganistane princas Harry sakė, kad tai turėjo įtakos jo psichologinei būsenai.

„Tu tiesiog pamiršti savo problemas dėl to, su kuo susiduri“, – sakė jis.

Praeityje save „problema“ dažnai vadinęs princas Harry atskleidė, kad jam itin padėjo ... boksas.

„Visi sakė, kad boksas labai padeda, ir jis iš tiesų labai padeda atsikratyti agresijos. Jis iš tiesų mane išgelbėjo, nes jau buvo pasiekęs tokią ribą, kai kam nors būčiau trenkęs. Trenkti kažkam su apsaugom iš tiesų yra lengviau“, – sakė jis.

Harry taip pat pažymėjo, kad pradėjęs atvirai kalbėti apie savo psichologines problemas jis atrado, jog yra „dalis visai nemažo klubo“, ir ragina kitus apie tai kalbėti. Kartu su broliu Willamu ir jo žmona jie remia įvairias labdaros organizacijas ir ragina atsikratyti gėdos kalbėti apie psichologines problemas.

„Mes norime normalizuoti galimybę susėsti su kuo nors prie kavos ir pasakyti „Šiandien man tikrai bloga diena. Galiu su tavimi pasikalbėti?“ – sakė princas Harry.


Šiame straipsnyje: princas Harryprincesė Diana

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Augo vaikas be mamos,nieko nuostabaus,matomai trūko jam jos.Manau visi nesusipratimai yra mamos žūtis,reikėtų padėkoti” tam, kas užsakė Dianos žmogžudystę.

Rima

Rima portretas
Natūralu ir žmoniška,kad po mamos mirties jautėsi blogai.Nieko smerktino,kodėl Haris turėtų slėpti mamos netektį,kodėl turėjo neviešinti savo liūdesio,labai įdomu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių