Britanijos princesės Charlotte gimimas paminėtas patrankų salvėmis

  • Teksto dydis:

Londone pirmadienį, pažymint princo Williamo (Viljamo) ir jo sutuoktinės kunigaikštienės Kate (Keit) dukrelės gimimą, griaudėjo patrankų salvės, viso pasaulio smalsuoliams laukiant, kol bus paskelbtas naujagimės vardas.

Iki princesės Charlotte (Šarlotės) vardo paskelbimo likus maždaug vienai valandai – 14 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku – iš Pirmojo pasaulinio karo laikų patrankų Haid parke buvo paleistas 41 šūvis, o karinis orkestras sugrojo Stevie Wonderio (Stivio Vonderio) hitą „Isn't She Lovely“ – dainą , kurią jis parašė ką tik gimusiai savo dukrai Aishai (Aišai).

Prieš tai kariuomenės procesija su arklių traukiamomis patrankomis pražygiavo pro Bakingamo rūmus.

Londono Tauerio bokšte artilerija vienu metu paleido dar 62 salves, kurių griausmas nuaidėjo per visą Temzę.

Tradicinį karališką saliutą sudaro 21 salvė - tradicija, siekianti laikus, kai buvo šaudoma iš laivų patrankų. Dar 20 šūvių gali būti iššauta iš karališkojo parko arba rezidencijos, o 21 Londono Tauerio patrankų salvė simbolizuoja miesto ištikimybę karalienei.

Princesės gimimas buvo paminėtas ir varpų skambesiu Londono Vestminsterio abatijoje, kurioje 2011 metų balandį susituokė mažosios Charlotte tėvai. Varpai šia išskirtine proga paskambino melodiją „Cambridge Surprise Royal“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių