Britas E. Sheeranas šiuo metu yra komerciškai sėkmingiausias pasaulio atlikėjas

  • Teksto dydis:

Britų popatlikėjas Edas Sheeranas su savo albumu „Divide“ išstūmė kanadiečių reperį Drake'ą iš komerciškai sėkmingiausių pasaulio atlikėjų sąrašo pirmosios vietos.

Albumas kartu su keturiais jo singlais pernai buvo „rekordiškai sėkmingas“, pirmadienį Londone pranešė Tarptautinė fonogramų gamintojų federacija (IFPI). Antroje vietoje liko Drake'as, trečioje - JAV atlikėja Taylor Swift.

E. Sheerano sėkmė yra „įstabi“ ir liudija apie jo gebėjimą rašyti ir atlikti dainas, kurios suburia „tikrai globalią fanų bendruomenę“, - sakė IFPI prezidentas Francesas Moore'as.

„Divide“ buvo išleistas 2017 metų kovą ir tapo hitu visame pasaulyje. Albumas, IFPI duomenimis, tapo platininis 36 muzikos rinkose. Daina „Shape of you“ buvo pernai labiausiai parduodamas singlas, ji tapo platininė 32 rinkose.

Reperis Drake'as , kuris 2016-aisiais sąraše dar buvo pirmas, su savo albumu „More life“ pernai liko antras. Šis, anot IFPI, ypač sėkmingas buvo „Apple Music“ ir „Spotify“ platformose. T. Swift su savo šeštuoju albumu „Reputation“ buvo trečia.

IFPI, skelbdama savo sąrašą, vertina kompaktinių plokštelių pardavimus bei įrašų populiarumą internete. Taip pat įtraukiami klausytojų, kurie naudojasi muzikos klausymosi internetu platformomis, skaičiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių